Marcel Hirscher potrdil sodelovanje v superveleslalomu

Avstrijski smučarski šampion Marcel Hirscher, ki je v preteklih dveh sezonah osvojil dva velika kristalna globusa, dva mala globusa in tri medalje iz svetovnega prvenstva, je za za novinarje avstrijske državne televizije ORF povedal, da je celotno pripravljalno obdobje posvetil samo superveleslalomu in veleslalomu, zato verjame da bo že na prvi tekmi svetovnega pokala v domačem Solednu premagal Američana Teda Ligetyja.


Marcel Hirscher [foto: GEPA]

Danes je Marcel pri uradnem opremljevalcu izbiral smuči za superveleslalom – disciplino v kateri je do sedaj nastopil samo trikrat. Po zadnjih podatkih naj bi nastopil na prvem superveleslalomu, na katerem bi preizkusil sebe in svoje znanje o tej disciplini, potem pa naj bi skozi celo sezono nastopil še na treh superveleslalomih. Sicer pa je vse odvisno od dosežkov. Če bo že na prvem superveleslalomu prejel točke, se bo udeležil še naslednjih superveleslalomov ali pa, kar vseh. V sezoni 2013/14 jih bo na sporedu šest.

A bolj kot na uspeh v superveleslalomu, računa na točke v veleslalomu in slalomu. Priznal je, da ne bo mogel preseči dosežkov iz sezone 2012/13, kjer je na vseh 11-tih slalomih stal na zmagovalnem odru, a je zato precej optimističen glede veleslaloma. Verjetno bo prihajajoča sezona za Marcela zelo pomembna, saj bo prvič na Zimske olimpijske igre prišel v vlogi prvega favorita za medalje, ki jih z olimpijskih iger še nima.

Kot pa pišejo avstrijski mediji, bo Marcel nastopil tudi na vsaj eni kombinacijski tekmi.

Leave a Comment