Mariboru rdeča luč, gremo na Gorenjsko

Še med slalomom v Lienzu je direktor svetovnega pokala za ženske Atle Skaardal Mariborčanom prižgal zeleno luč za selitev na Gorenjsko. To bo sedma selitev Zlate lisice v Kranjsko Goro (1976, 1988, 1991, 2007, 2012, 2014) in skupno deveta (Badgastein 1974, Jahorina 1975) v več kot 50-letni zgodovini pohorskega pokala.

Tokrat vreme ne pomaga lisjakom. Potrebovali bi le še 12 ur mraza za zasnežitev spodnjega dela proge, toda vremenska napoved je neusmiljena: mraza ne bo!


V Mariboru tokrat ne bo Zlate Lisice [foto: GEPA]

Snežni kontrolor FIS Hans Grogl je predstavil dejstva, ki jih je videl na Mariborskem Pohorju. “Varnost je na prvem mestu, še posebej v sezoni olimpijskih iger. V zgornjem delu, do starta slaloma, je snega dovolj in za to moram pohvaliti organizatorje, ki so opravili odlično delo. A v spodnjem delu je proga enostavno preozka, zato moram žal sporočiti, da na njej ni mogoče organizirati tekme za svetovni pokal. To bom sporočil direktorju svetovnega pokala Atleju Skaardalu, on pa se bo potem v dogovoru z organizatorji odločil, kako naprej.
Srečko Vilar, generalni sekretar OO Zlate lisice: “Kranjska Gora je tudi uradno rezervna proga Zlate lisice, zato je bila odločitev FIS pričakovana, s selitvijo tja pa imamo tudi že izkušnje, zato bo vse lažje. FIS potrebuje pred OI obe tekme zaradi kvalifikacij tekmovalk znotraj ekip. Z našimi prijatelji v Kranjski Gori bomo to izpeljali skupaj. Še največji izziv bo zagotovitev dovolj prostih sob na Bledu. Snega v Podkorenu je dovolj, proga je praktično že pripravljena. Naredili bomo vse, da bo Zlata lisica tudi v Kranjski Gori odlična športna prireditev in da bo po njej tudi njen finančni rezultat pozitiven.

Leave a Comment