Marit Bjørgen zmagala, Barbara Jezeršek odstopila

Marit Bjørgen je zmagovalka tekme za svetovni pokal na 15 km klasično s skupinskim startom v Novem Mestu na Moravskem. Norvežanka je progo pretekla v času 39:20,30 in na drugo mesto potisnila Poljakinjo Justyno Kowalczyk (+ 4,0), tretje mesto pa je osvojila Norvežanka Therese Johaug (+ 14,3). Edina Slovenka Barbara Jezeršek je odstopila.


Barbara Jezeršek [foto: Klemen Zibelnik]

Zelo hitro je bilo jasno, da se bodo za zmago potegovale Bjørgnova, Kowalczykova in Johaugova, saj so se kmalu odlepile od tekmic, po 9 kilometrih pa so imele že pol minute prednosti. Ritem je večinoma narekovala Kowalczykova, ki je za nekaj sekund ušla Bjørgnovi. Vendar se Norvežanka ni predala in kilometer pred ciljem ujela Poljakinjo. V zadnjem delu je bila uspešnejša Bjørgnova, ki je deset tekem pred koncem sezone znova prevzela vodstvo v skupni razvrstitvi svetovnega pokala. Pred Kowalczykovo ima 12 točk prednosti.

Barbara Jezeršek si je od te tekme obetala veliko, vendar se ji računi niso izšli. Imela je velike težave z dihanjem in tudi izvrstne smuči niso pomagale, da bi pritekla na cilj. Po prvem krogu, torej po petih kilometrih, je odstopila. “Mraz je udaril na moje bronhije. Nisem mogla dihati. V ponedeljek bom šla na pregled k zdravniku. Najbrž bom izpustila tekme na Poljskem in se morda vrnila v Lahtiju. Vse je še odprto,” je povedala Jezerškova, ki ni zmogla tekmovalnega ritma.

Nedeljska štafetna preizkušnja bo minila brez slovenskih tekačic.


Rezultati: Svetovni pokal .: Nove mesto


Leave a Comment