Marjan Jelenko do osmega mesta v Franciji

Svetovni pokal v nordijski kombinaciji je tokrat potekal v francoskem Chaux Neuveju. Po skakalnem delu tekmovanja je bil na prvem mestu Avstrijec Bernhard Gruber, pred Norvežanom Haavardom Klemetsenom in Nemcem Tinom Edelmannom. Tik za Edelmannom na 4. mestu je bil naš Marjan Jelenko, ki je z dolžino 113.5 metrov pridobil 7 sekund zaostanka za vodilnim. Gašper Berlot je imel pred tekaškim delom že 1:36 sekund zaostanka, Mitja Oranič pa 1:42.


Marjan Jelenko [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V tekaškem delu je skupina 4 kombinatorcev narekovala tempo v kateri je bil tudi Jelenko. V zadnjem krogu se je vnel boj med Edelmannom, Gruberjem in Japoncem Akitojem Watabejem. Najboljši je bil Edelmann, pred gruberjem (+1,6), in Warabejem (+6). Jelenku so v zadnjem krogu nekoliko pošle moči, ujela ga je zasledovalna skupina, a vendar je dosegel odličen rezultat, končno 8 .mesto (+20,7).

Zelo smo zadovoljni z rezultatom Marjana. Dober rezultat v skokih kakor tudi v tekaškem delu. Smuči so bile dobre, vendar za odtenek slabše od vodilnih, tako, da je tudi zaradi tega spustil. Gašper in Mitja pa zaradi slabšega nastopa na skakalnici nista uspela priti do točk. Tekla sta maksimalno, ampak zaostanek je bil prevelik. Jutri bosta v ekipnem šprintu tekmovala Marjan in Mitja,” je povedal glavni trener Primož Triplat.

Jutri je na sporedu še ekipni šprint.


Rezultati: Svetovni pokal .: Chaux Neuve


Leave a Comment