Marjan Jelenko do prve letošnje točke svetovnega pokala

Po treh tednih tekmovalnega premora se je danes v Lahtiju nadaljeval svetovni pokal v nordijski kombinaciji s sedmo tekmo v tej sezoni. Slovenske barve tudi na prizorišču februarskega svetovnega prvenstva zastopa samo Marjan Jelenko pod vodstvom Igorja Jelena.

Jelenko je dobro skakal včeraj na treningu, malce slabše pa v kvalifikacijah, ki pa so bile hitro pozabljene. Na današnji tekmi je na veliki skakalnici v Lahtiju skočil 106.5 metrov, kar mu je prineslo 84,4 točk in 3:23 zaostanka (30. mesto) za prepričljivo najboljšim Norvežanom Jarlom Magnusom Riiberjem, ki je skočil 128 metrov, zbral je kar 135,2 točk in si pred drugouvrščenim Nemcem Ericom Frenzlom priskakal kar 1:06 minute prednosti, tretji Finec Eero Hirvonen je zaostajal že za 1:29. Med elito se je vrnil tudi Finec Hannu Manninen, ki je s 101 metrom po skakalnem delu preizkušnje na 37. mestu zaostajal 3:52.


Marjan Jelenko [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V tekaškem delu preizkušnje Jelenko ni izgubljal, nasprotno, v prvi polovici proge se je dobro držal tekmecev in v drugi del prišel na repu dobotnikov točk. V zadnjih kilometrih je ostal sam, tik pred koncem sta ga ujela Čeh Miroslav Dvorak in Norvežan Mikko Kokslien, naš kombinatorec pa je v ciljnem sprintu ubranil 30. mesto in s tem osvojil prvo letošnjo točko svetovnega pokala. Zmage, četrte letos in druge zapored, se je veselil Frenzel, ki je za 4,1 sekunde premagal Hirvonena, na tretje mesto je z 12. po skokih pritekel do danes vodilni v skupnem seštevku in zmagovalec treh letošnjih tekem, Nemec Johannes Rydzek. 19-letni Riiber je končal na šestem mestu, Manninen pa je po šestih letih prve točke vpisal z 18. mestom.
Jutri bo v Lahtiju na sporedu še ena tekma.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lahti


Leave a Comment