Marjan Jelenko izbran za novinca leta

Letošnja sezona svetovnega pokala v nordijski kombinaciji je bila nadvse uspešna za Marjana Jelenka. Zrečan je na veliki talent opozoril že na mladinskih svetovnih prvenstvih, kjer se je domov vrnil s tremi medaljami. Na zadnjem prvenstvu v estonskem Otepääu leta 2011 (op.p. takrat je nazadnje lahko nastopil) je osvojil naslov mladinskega svetovnega prvaka, na drugi posamični preizkušnji pa je osvojil srebro. V lanski sezoni je uspešno nastopal na tekmah celinskega pokala, kjer je med drugim vknjižil dve zmagi.


Marjan Jelenko [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V letošnji sezoni pa je stopil še korak višje. Postal je ključni mož slovenske ekipe. Prijetno je presenetil že na uvodni tekmi sezone v norveškem Lillehammerju, kjer je osvojil peto mesto. Tudi v nadaljevanju sezone se je še trikrat zavihtel med najboljšo deseterico svetovnega pokala, a s tem dobrih rezultatov še ni bilo konec. Na svetovnem prvenstvu v Val di Fiemmu je s sedmim mestom potrdil odlično pripravljenost.

22-letnik je tako zasluženo po izboru vodji reprezentanc, ki tekmujejo v svetovnem pokalu, prejel naziv “novinec leta” med nordijskimi kombinatorci.

Leave a Comment