Marjan Jelenko v petnajsterici, slavje Frenzla

Nemec Eric Frenzel nadaljuje z zmagovitim nizom na tekmah svetovnega pokala v nordijski kombinaciji. Po slavju v avstrijskem Seefeldu je bil najboljši tudi na prvi tekmi v nemškem Klingenthalu ter se tako razveselil pete zmage v karieri. 25-letnik je bil najboljši že po skokih, v teku pa je prednost suvereno obranil in s 10,4 sekundo prednostjo slavil pred rojakom Tinom Edelmannom. Tretji je bil Avstrijec Wilhelm Denifl (+16,6).

Slovenijo je najbolje zastopal Marjan Jelenko. Zrečan je s skokom 122,5 m zasedal deseto mesto, na deset kilometrski tekaški tekmi pa je izgubil pet mest in se uvrstil na rep najboljše petnajsterice. “To je še vedno vrhunski rezultat,” je dejal glavni trener Primož Triplat. Točke sta za las zgrešila Gašper Berlot na 34. in Mitja Oranič na 37. mestu.


Marjan Jelenko [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Marjan je napravil zelo dober skok za nekoliko slabše pogoje na skakalnici. Na tekaški del se tako ni uspel podati z mesta, ki si bi ga zaslužil. Zavedati se moramo, da je to šport na prostem. Tekaško je nastopil zelo solidno, čeprav so mu smuči v tretjem in četrtem krogu nekoliko popustile. Tudi Gašper, ki je bil ves čas tekme na robu trideseterice, bi lahko ob kvalitetnih smučeh držal skupino in se pripeljal med točke. Mitja je odtekel zelo dobro tekmo, vendar se na skakalnici še ne znajde najbolje. Upam, da sedaj, ko je videl, da je tudi v teku dovolj močan, da bo jutri na skakalnici nared,” je tekmo komentiral Triplat.

V nedeljo tekmovalce čaka tekmovanje v obliki penalty race. “To je nekoliko posebna tekma. Upam, da bo Marjan na tekaški del odšel brez kazenskega kroga. Ob normalnih pogojih na skakalnici je to zanj izvedljivo. Za ostala dva pa je cilj čim manjše število dodatnih krogov. Taktika se dela tekom tekme, saj nimamo na razpolago veliko tekmovalcev, da bi nekoga žrtvovali,” je o željah pred nedeljsko tekmo menil Triplat.


Rezultati: Svetovni pokal .: Klingenthal


Leave a Comment