Marjan Jelenko zaključil deseterico

Mikko Kokslien je zmagovalec tekme nordijskih kombinatorcev v avstrijskem Ramsau. V fotofinišu je bil Norvežan boljšo od vodilnega v skupnem seštevku Francoza Jason Lamy Chappuisa. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra je stopil domači zvezdnik Mario Stecher.

Po skakalnem delu preizkušnje je vodil Japonec Yoshito Watabe (93,0 m), Marjan Jelenko (93,0) je bil tik za njim na drugem mestu, Norvežan Haavard Klemetsen (94,5) pa je bil tretji. Mitja Oranič (85,0) je zasedal 41. mesto. Jelenko se je tako na 10 km tekaško preizkušnjo podal z vsega štirimi sekundami pribitka. Oranič pa je imel 1:38 zaostanka. Kokslien je bil po skokih 21., Lamy Chappuis pa 17.


Marjan Jelenko [foto: Aleš Gros/SZS]

Jelenko se je ves čas teka pogumno bori za najvišja mesta, tekel v veliki skupini najboljših kombinatorcev sveta. Slednja se je proti cilju vedno bolj redčila in Jelenko je sedmo tekmo sezone končal na desetem mestu. Za zmagovalcem je zaostal za vsega 12,3 sekunde. Oranič je obdržal pozicijo iz teka (+1:55,8).

Menim, da je bila danes Marjanova najboljša tekma v karieri. Na tekaškem delu je namreč z ramo ob rami tekel z najboljšimi tekmovalci, kar je zdržal vse do cilja. Na včerajšnji tekmi je sicer dobro nastopil na skakalnici, a smo nato za tek izbrali napačne maže. Posledično ni bilo možnosti za vidnejšo uvrstitev,” je dejal glavni trener Primož Triplat ter razkril tudi načrt dela v naslednjem tri tedenskem premoru: “Tri tedenski premor svetovnega pokala bomo namenili za regeneracijo in polnjenju baterij. 30. decembra nas čaka državno prvenstvo, tako da bomo ostali v tekmovalnem ritmu.

Ekipa se sedaj vrača domov, glede na razmere pa bodo trenirali na Pokljuki in na skakalnici v Kranju, ki je že pripravljena. “V kolikor bo možno trenirati tudi v Planici, bomo odpotovali tudi tja,” je še dejal Tripat.


Rezultati: Svetovni pokal .: Ramsau :. Uradni rezultati


Leave a Comment