Marko Grilc na prvi tekmi svetovnega prvenstva osmi


Marko Grilc [foto: Samo Vidic]

Svetovno prvenstvo deskarjev na snegu je že zabeležilo prve zmagovalce. Na večerni tekmi v Barceloni so se tekmovalci pomerili v akrobatskih skokih. Slovenci smo imeli v ognju štiri železa, a se je v finale uvrstil le Marko Grilc. Zmagal je Finec Petja Piiroinen, na zmagovalnem odru pa sta stala še Kanadčan Zach Stone in kot tretji Belgijec Seppe Smits.

Marko je začel odlično in bil po dveh finalnih skokih tretji, a je v tretjem storil napako in ostal brez zmagovalnih stopničk, na koncu na osmem mestu. Kljub temu, da je to najboljši njegov dosežek na svetovnih prvenstvih, z rezultatom ni bil najbolj zadovoljen: “Sam dosežek je zelo dober, toda ostaja grenak priokus. Bil sem blizu medalje, menim celo, da bi zmagal, če ne bi pri zadnjem skoku storil napake. In to pri triku, kjer ponavadi ne zatajim. Res ne morem biti ravno navdušen, saj nisem bolj izkoristil odlične pripravljenosti.

Izmed ostalih naših tekmovalcev, je bil finalu najbližje Luka Jeromel s 16. mestom, medtem ko je Matevž Petek zasedel 41., Matevž Pristavec pa 43. mesto.

Svetovno prvenstvo se nadaljuje v La Molini, kjer bodo v ponedeljek kvalifikacije, v torek pa tekma deskarskega krosa.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Barcelona :. Akrobatski skoki


Leave a Comment