Marlies Schild do jubilejne 30. zmage v karieri


Marlies Schild [foto: GEPA]

V Aspnu je bil spet lep dan, na startu pa tokrat slalomistke. Že prvo vožnjo je prepričljivo najbolje odpeljala Schildova, ki je v zadnjih letih res dominantna v tej disciplini. Z več kot sekundo naskoka je na koncu prehitela Švedinjo Mario Pietilae-Holmner, na tretje mesto pa se je z dobro drugo vožnjo povzpela Maria Höfl-Riesch.


Najboljše na zmagovalnem odru [foto: GEPA]

Med 69 smučarkami na startu so bile tudi tri slovenke. Maruša Ferk in Vanja Brodnik sta bili prepočasni za finalno vožnjo, Mazejeva pa je iz 9. po prvi, padla na 12. mesto. Drugo vožnjo je sicer začela odločno, a pred prvim merjenjem časa nekoliko izgubila ritem, kar je na koncu pomenilo, da je za vodilno zaostala 97 stotink in se ob prihodu v cilj uvrstila na šesto mesto.

Trener Denis Šteharnik je po tekmi ocenil nastop Maruše in Vanje: “Marušina vožnja je bila daleč od tistih, ki jih je prikazala na treningu. Na malenkost lažji progi je na treningu recimo za Poutiainenovo zaostala manj kot pol sekunde. Letos ima daljše slalomske smuči in jih na težkih progah še ne obvlada dovolj. Vanja pa danes žal ni izkoristila priložnosti.

Američanka Lindsey Vonn ni bilo na štartu oziroma je nastop odpovedala že pred začetkom slaloma. Imela naj bi nekaj bolečin v hrbtu, a ni razloga za skrbi. Pojavila se bo že na treningih v Lake Louisu sredi prihajajočega tedna. Prav tam bodo dekleta tekmovala ob koncu tedna, ko bodo v središču predvsem specialistke za hitre discipline.


Rezultati: Svetovni pokal .: Aspen :. Slalom (ž)


Leave a Comment