Matija Rimahazi in Eva Sever Rus najboljša na Javorniški planini

89 tekmovalcev v odraslih kategorijah je v nedeljo pri -8 stopinjah tekmovalo na prvi preizkušnji zimskega pokala Geoplin 2012/13 na Javorniški planini na Pokljuki.

Na 7,6 km v klasični tehniki s skupinskim štartom je bil med člani najboljši Matija Rimahazi (TSK OGP GRAD Bled) s časom 23:15, pred Boštjanom Klavžarjem (+38) (TSK Logatec) in Lukom Prosenom (+1:09) (TSK OGP GRAD Bled).

Pri juniorjih je na isti razdalji zmago dosegel Rob Svenšek s časom 26:00 (TSK OGP GRAD Bled), drugi je bil klubski kolega Grega Krničar (+1:25) ter tretji prav tako tekmovalec TSK OGP GRAD Bled Peter Strgar (+1:57). Kategorija starejših mladincev je na zmagovalni oder postavila Lovra Malnarja s časom 24:39 (TSK Logatec), pred Klemenom Razingerjem (+13) (TSK OGP GRAD Bled) ter Maticem Slabetom (+28) (TSK Logatec).


[foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Mlajši mladinci so se pomerili na 5,7 km, kjer je zmago dosegel Andrej Jenko s časom 19:26 (TSK JUB Dol pri Ljubljani) pred Timom Slabetom (+11) (TSK Logatec) in Mihom Ličefom (+30) (ŠD Gorje).

Ženske kategorije so se pomerile na 5,7 km, kjer je pri članicah zmagala Eva Sever Rus s časom 20:38 in dosegla tudi najboljši absolutni čas. Zmaga v kategoriji starejših mladink je šla v roke Aniti Klemenčič 20:55 (TSK TRIGLAV Kranj) pred Manco Slabanja (+18) (SK Ihan) in Anjo Žavbi Kunaver (+53) (NŠD Medvode). Najmlajša ženska kategorija mlajših mladink je zmago prinesla Tjaši Trampuš 21:18 (TSK TRIGLAV Kranj) pred Klaro Jekše (+45) (TSK Logatec) in Nino Klemenčič (+1:05) (TSK TRIGLAV Kranj).


Rezultati: Pokal Geoplin :. Člani, juniorji, starejši mladinci
Rezultati: Pokal Geoplin :. Mlajši mladinci
Rezultati: Pokal Geoplin :. Članice, starejše mladinke, mlajše mladinke


Leave a Comment