Matjaž Pungertar do prvih stopničk v karieri

Po zaslugi Matjaža Pungertarja se slovenski skakalci na prvi tekmi poletne velike nagrade v nemškem Hinterzartnu veselijo stopničk. Član SSK Mengeš je namreč po prvi seriji s skokom 104,5 m zasedal peto mesto, v finalu pa z najboljšo predstavo (104,0) napredoval na najnižjo stopničko zmagovalnega odra. Prvo in drugo mesto sta pripadla domačinoma Richardu Freitagu (105,5; 108,0) in Andreasu Wellingerju (105,0; 104,5).


Matjaž Pungertar se je razveselil prvih stopničk v karieri [foto: GEPA]

Uvrstitve na zmagovalni oder nisem pričakoval. Bil sem presenečen. Skoki so bili zelo dobri. So še malenkosti, vendar sem pokazal, da sem lahko zraven. Vidim, da smo pravilno trenirali in smo dobro pripravljeni. Po prvi seriji sem bil peti, a to ni bilo veliko lažje kot, če bi bil na primer tretji. Nekako sem si postavil kar cilj, da sem na stopničkah. Današnji rezultat je najboljša motivacija za naprej,” je po tekmi in prvih stopničkah v karieri razmišljal Pungertar.

Točke sta osvojila tudi Nejc Dežman (104,0; 97,0) za 17. in Peter Prevc (102,5; 104,0) za 23. mesto. Izven finalne serije je ostal Rok Justin (96,0) na 43. mestu.


Tokrat je bil nepremagljiv Richard Freitag [foto: GEPA]

Poletna velika nagrada se bo nadaljevala v poljski Wisli, kjer bodo tekme že prihodnji konec tedna. V petek, 2. avgusta, bo na ekipna tekma, dan pozneje pa še posamična.

Glavni trener Goran Janus je na začetku tedna napovedal, da bosta na Poljskem tekmovala tudi Robert Kranjec in Jurij Tepeš, ki bosta v ekipi zamenjala Nejca Dežman in Roka Justina.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Hinterzarten :. Uradni rezultati
Izjava: Matjaž Pungertar (.mp3)


Leave a Comment