Matjaž Zupan: “Dosegli smo dobre rezultate”


Matjaž Zupan [foto: Klemen Zibelnik]

Po drugi tekmi smučarskih poletov v Harrachovu so v našem taboru znova nasmehi na obrazih. Za to so poskrbeli Robert Kranjec, Jurij Tepeš in Tomaž Naglič, ki so vnovič dosegli zelo lepe rezultate.

V Sapporo bosta preko tedna odpotovala Robert Kranjec in trener Matjaž Zupan, na tekmah svetovnega pokala pa se jim bodo pridružili še Jernej Damjan, Mitja Mežnar in Matic Kramaršič, ki so tačas že v Aziji.

Glede na razmere, ki so bile na današnji tekmi, smo dosegli dobre rezultate. V prvi seriji smo imeli boljše pogoje, a nismo naredili najboljših skokov, v finalni seriji pa smo naredili zelo dobre skoke a smo imeli slabe pogoje. Na koncu se je vse skupaj poravnalo. Smo zadovoljni. Tomaž je zopet odskakal zelo dobro, je še enkrat več presenetil. Tudi Jurij je zopet pokazal nivo forme, prav tako pa je Robijevo šesto mesto zelo lep rezultat. Lahko bi iztržili tudi manj, a če bi se nam kakšna stvar več izšla, bi bili pa lahko tudi kakšno mesto višje,” je po tekmi dejal Matjaž Zupan.

Na splošno sem s preteklim vikendom zadovoljen, vse je bilo na nekem dobrem nivoju. Vmes se še prikradejo manjše napake, ampak rezultati in vse ostalo pa je super. Vsekakor sem zadovoljen, sedaj pa lepo počasi naprej na naslednje tekme, ki me čakajo prihodnji konec tedna v Sapporu. Utrujenosti ne čutim, saj v nasprotnem primeru ne bi odpotoval na Japonsko,” pa je menil Robert Kranjec.


Izjava: Robert Kranjec (.mp3)
Izjava: Matjaž Zupan (.mp3)


Leave a Comment