FOTO: Mayr presenečen nad stanjem proge v Mariboru


Srečko Vilar, Markus Mayr in Gorazd Bedrač [foto: Blaž Tomažin]

Danes je v mesto pod Pohorjem prispel Markus Mayr, pomočnik direktorja ženskega dela alpskega svetovnega pokala in se takoj odpravil na kontrolo prizorišča tekem za 47. Zlato lisico, ki bosta to soboto in nedeljo v Mariboru. Mayr je takoj potem, ko je v spremstvu Gorazda Bedrača, vodje tekmovanja in Andreja Rečnika, vodje obeh prog, prismučal v iztek Snežnega stadiona, za zbrane novinarje izjavil: “Ko sem se pripeljal v Maribor in kasneje z Vzpenjačo na Pohorje, je bilo vse zeleno, zelen je bil tudi vrh…ko pa smo s fanti prispeli na tekmovališče, se je slika popolnoma spremenila. Snega na progi je proti pričakovanjem veliko, v naslednjih dneh ga bo treba le pravilno pripraviti. Standardi za pripravo proge v okviru tekmovanj FIS svetovnega pokala v alpskem smučanju so namreč visoki in treba se jih bo držati. Vendar ne dvomim v fante, ki pripravljajo progo. Zato, da bodo progo lahko čim bolje pripravili, sem tudi odpovedal petkov prosti trening. Tako smo pridobili še en dan. Kot že rečeno pa je stanje proge glede na razmere odlično.

Gorazd Bedrač, vodja tekmovanja, je bil po obhodu optimističen, kot pravzaprav vse pretekle dni: “Še enkrat ponavljam, snega je dovolj, v zadnjih 24 urah smo ga izgubili le 5 do 10cm, kar je v danih pogojih izjemno malo. Ob današnjem pregledu je bil sveder vrtalnega stroja, sicer dolg 50cm, s katerim merimo debelino snega, še vedno prekratek, da bi predrl snežno odejo, ki prekriva tekmovališče. Vremenska napoved za jutri je sicer nekoliko slabša, za petek, soboto in nedeljo pa je napoved ugodnejša. Progo bo na določenih delih sicer treba še popraviti, a za to je še dovolj časa.

V izteku se je Mayrju in Bedraču pridružil še Srečko Vilar, generalni sekretar 47. Zlate lisice: “Ko je snežni kontrolo FIS Filip Gartner prejšnji teden dal zeleno luč za izvedbo tekmovanja, smo vremensko napoved, ki se v zadnjih dneh uresničuje, že poznali. Na tak scenarij smo se pripravili in na progi že prej zagotovili dovolj tehničnega snega. Tekma torej bo…v tem trenutku nista ogrožena ne sobotni veleslalom, niti nedeljski slalom.


Markus Mayr [foto: David Topolovec]


Tekmovalna proga [foto: David Topolovec]


Tekmovalna proga [foto: David Topolovec]


Ciljna arena [foto: Blaž Tomažin]

Leave a Comment