Maze: “Želim potrditi vrhunsko pripravljenost”

Z ženskim superveleslalomom se bo v danes začelo svetovno prvenstvo alpskih smučarjev v avstrijskem Schladmingu. Odprla ga bo Avstrijka Nicole Schmidhofer, prva smučarka sveta Tina Maze pa se bo na progo podala s številko 18. “Pred nami so najpomembnejše tekme sezone. Zdi se, kot da vsi letošnji rezultati niso več pomembni. Vedno znova se znajdem na startu, kot “totalna nula”. Start iz hišice je vedno nov začetek. Takšno zavedanje me ohranja na realnih tleh. Nisem obremenjena s številkami, ampak s svojim poslanstvom, ki je gibanje med vratci. Rezultati v letošnji sezoni so izjemni, zato si na svetovnem prvenstvu ne želim prikazati nezbranosti, napak ali slabega smučanja. Želim potrditi svojo vrhunsko pripravljenost, se boriti za najvišja mesta, ob tem pa se, kot že celo sezono, zabavati!” pred nastopom meni Črnjanka.


Tina Maze je v letošnji sezoni v vrhunski formi [foto: GEPA]

Oddih na morju je koristil

Kot je poudarila Tina, za katero v Schladmingu velja prava medijska vojna, ji je oddih na morju tako kot že nekajkrat do sedaj zelo koristil. “Tek na plaži, vonj morja, šum valov, dobra družba in enostavna mediteranska hrana, pa so se že večkrat do sedaj potrdili, kot prava stvar za nove izzive!

Proge v Schladmingu so zanimive, predvsem pa je poseben prihod v cilj, kjer majhna, a dovolj velika arena poka po šivih in pričara pravo športno idilo!” se norega vzdušja veseli Mazejeva ter dodaja: “Lansko leto na finalu, sem doživela edino veselje v smuku, ko sem osvojila prve smukaške stopničke v sezoni. Izpraznjena od naporne sezone, pa kljub 2. mestu v skupnem seštevku, nisem čutila pravega zadovoljstva. Tokrat so stvari povsem drugačne. Polna energije, veselja ob uspešni sezoni. Verjamem, da bo tudi smučati večji užitek.

Leave a Comment