Mazejeva do najboljše uvrstitve letos

V francoskih Alpah so najboljše smučarke vozile četrti letošnji smuk. Tekmo v Val d’Iseru so zaznamovali grdi padci in daljše prekinitve, kar pa ni zmedlo Tine Maze. S pogumno vožnjo je edina izmed elitne sedmerice tekmovalk prismučala med najboljšo trojico in dosegla svojo najboljšo uvrstitev letos – drugo mesto.


Prvo zmago v karieri je slavila Marianne Kaufmann-Abderhalden [foto: GEPA]

30-letna Črnjanka je zaostala le za tri leta mlajšo Švicarko Marianne Kaufmann-Abderhalden, ki je dosegla svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. Na progo, ki je bila zaradi novozapadlega snega precej zmehčana, je šla še pred prekinitvami in padci sotekmovalk, kar ji je omogočalo, da ni smučala zadržano. Uspeh kariere si je poleg Švicarke s tretjim mestom prismučala tudi Avstrijka Cornelia Hütter. 21-letnica je odlično smučala že v mladinski konkurenci, danes pa ji je srečo prinesla startna številka 1.


Tina je bila tokrat psihično trdna [foto: GEPA]

Slabo se je odrezala vodilna v smukaškem seštevku Maria Höfl-Riesch, še manj napadalno je vozila Lara Gut, ki je pristala šele na 25. mestu. Boljša od Švicarke, ki je izgubila vodstvo v skupnem seštevku, je bila tudi Ilka Štuhec, uvrstila se je namreč na 20. mesto.

Padec Brodnikove

Poleg 23-letne Štuhčeve sta startali še dve Slovenki: Vanja Brodnik in Maruša Ferk. Brodnikova je s startno številko 34 tekmo začela zelo dobro, na prvem merjenju časa je namreč zaostajala le za devet stotink sekunde. V nadaljevanju se je tudi njej pripetil padec, zato so tekmo ponovno prekinili. Ali se je pri tem poškodovala, pa še ni znano. Ferkova je za razliko od reprezentančne kolegice uspešno prismučala do cilja, a ni končala med dobitnicami točk.


Vanja Brodnik proge ni izpeljala do konca [foto: GEPA]

“Zaradi vseh prekinitev so se razmere na progi kar spreminjale, proga je zgoraj postala hitrejša, toda tega mogoče nismo najbolje izkoristili. Vseeno dvajseto mesto Ilke ni slabo, žal mi je za Vanjo, ki je bila dobro na poti, Maruši pa vožnja danes ni uspela,” je po tekmi povedal glavni trener ženskih ekip Andrej Možina.

Med gledalci tudi Woods

Na progi Oreiller-Killy je najprej hudo padla domačinka Marie Marchand-Arvier. Po prvih informacijah iz Val d’Isera si ni poškodovala noge, kot se je zdelo, ampak ramo. V zaščitni ograji je nato pristala še Američanka Stacey Cook, neprijetno pa je odstopila tudi Lindsey Vonn. Izraz na njenem obrazu je dokazoval, da so se ponovno pojavile bolečine v njenem verjetno še ne popolnoma zdravem kolenu. Zato je nastop 29-letne Američanke, ki jo je v cilju spodbujal tudi njen izbranec Tiger Woods, na prihajajočih tekmah vprašljiv.


Rezultati: Svetovni pokal .: Val d’Isere :. Smuk (ž)


Leave a Comment