Mazejeva in Shiffrinova preslabi v finalu, zmaga Hospove

Aspen je gostil drugi slalom za dekleta v letošnji sezoni. Tina Maze, ki je v začetku meseca v Leviju slavila svojo četrto slalomsko zmago, na ameriškem snegu ni smučala brez napak, zato se je morala zadovoljiti z devetim mestom. Najboljša je bila tokrat 31-letna Avstrijka Nicole Hosp, ki se je na vrh povzpela z izjemno drugo vožnjo. Druga je bila Frida Hansdotter, tretja pa Kathrin Zettel.


Tina Maze je rdečo majico vodilne v slalomski razvrstitvi predala Fridi Hansdotter (foto: GEPA)

Prva vožnja ni obetala takšnega razpleta. Na domačem terenu se je namreč dobro znašla lanska prva slalomistka sveta Mikaela Shiffrin, ki je postavila najhitrejši čas, izjemna je bila predvsem v srednjem delu proge. Njeno vodstvo sta zares ogrozili le Tina Maze in Kathrin Zettel, ki sta imeli drugi oziroma tretji čas, po nastopu prvih desetih tekmovalk pa so se zaostanki hitro povečevali, saj se je na progi pojavilo kar nekaj smučin. Te so bile vzrok številnim napakam tekmovalk tudi na drugi progi, največ težav sta imeli ravno Shiffrinova in Mazejeva. Črnjanka je veliko napako naredila že v zgornjem delu, Shiffrinova, ki si je močno želela slab vtis iz Levija popraviti z domačo zmago, pa si je zaostanek prismučala na strmini. Po prihodu v cilj je 19-letnica zasedla peto mesto, veliko zmago, sicer peto v karieri, pa je lahko slavila Hospova.

Poleg Mazejeve je Slovenijo zastopala še Katarina Lavtar, ki je nosila številko 58, a se ji z zaostankom več kot štirih sekund ni uspelo uvrstiti v finale. “Nimam ji kaj očitati, imela je pravi pristop. Manjka ji še tega slaloma, pred njo pa so tekme Severnoameriškega pokala, dva veleslaloma in dva slaloma, kjer lahko izboljša startno pozicijo. Malo je grenkega priokusa od včeraj iz veleslaloma, a celotno gledano na Aspen smo lahko zadovoljni,” je po tekmi dejal glavni trener Rasto Ažnoh, ki je bil sicer s Katarininim današnjim nastopom precej zadovoljen, pohvalil je predvsem njeno smučanje v srednjem delu proge.


Rezultati: Svetovni pokal .: Aspen :. Slalom (ž)


Leave a Comment