Mazejeva ob napaki osma, do točk še Štuhčeva

Smučarke so v kanadskem Lake Louisu nastopile na drugi smukaški preizkušnji svetovnega pokala. Pogoji na Olimpijski progi so bili podobni včerajšnjim, Slovenijo pa so znova zastopale štiri smučarke, med katerimi je bilo največ oči uprtih v Tino Maze, ki je včeraj prišla do zmage.

Pred nastopom naše šampionke so prva tri mesta zasedale ameriške tekmovalke, na vrhu razpredelnice pa je bila Lindsey Vonn, ki je na svoji drugi tekmi po povratku v svetovni pokal prikazala odlično vožnjo in prehitela Stacey Cook za 49 stotink sekunde. Ta je bila pred tem osem stotink hitrejša od Julie Mancuso.


Tina Maze [foto: GEPA]

Ko ne bi bilo napake

Tina je z nastopom začela podobno kot včeraj in se borila za zmago, v srednjem delu proge, kjer je včeraj blestela, pa se ji je pripetila napaka. Zaradi te je Mazejeva morala enega izmed levih zavojev izpeljati po precej daljši poti in tako izgubila skoraj sekundo. V nadaljevanju je v primerjavi z vodilno izgubila le nekaj stotink, v cilj pa je prišla s takrat sedmim časom.

Ilka Štuhec, ki je pred 24. urami z 20. mestom prišla do prvih točk v sezoni, se je tokrat odrezala nekoliko slabše. Čeprav na poti ni naredila kakšne velike napake je v cilj prišla z 21. časom, na koncu pa je zasedla 27. mesto. Maruša Ferk in Vanja Brodnik sta se na progi zadržali dlje časa in bili uvrščeni na 41. oziroma 43. mesto.

Tina še vedno vodilna

Na stopničke je tako prišla ameriška trojica, Tina pa je dan v Kanadi sklenila z osmim mestom. S tem je na svoj račun vpisala 32 novih točk in tako še naprej ostaja v vodstvu seštevka svetovnega pokala. Jutri bomo naše smučarke lahko spremljali na superveleslalomski tekmi, ki se začne ob 19.00.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lake Louise :. Smuk (ž)


Leave a Comment