Mazejeva tokrat svetovna prvakinja v kombinaciji

Tina Maze se je na svetovnem prvenstvu, ki ga gosti ameriški Vail, veselila že tretjega odličja. Tokrat je upravičila vlogo favoritinje, saj ji kot eni najbolj vsestranskih smučark alpska kombinacija zelo ustreza, in zanesljivo prišla do naslova svetovne prvakinje. Črnjanka torej še ohranja upanje, da se ji uresniči velika želja in zastavljeni cilj – osvojiti odličja v vseh petih disciplinah.


Tina Maze je prvič postala tudi svetovna prvakinja v kombinaciji (foto: GEPA)

Mazejeva si je na dopoldanskem smuku, na katerem je bila sicer najhitrejša, prismučala lepo prednost pred preostalimi slalomskimi specialistkami. Kasneje je na slalomski progi, ki jo je zakoličil njen trener Valerio Ghiraldi, izgubljala, a do cilja ohranila 22 stotink naskoka pred Avstrijko Nicole Hosp. Na zmagovalni oder je stopila še ena Avstrijka Michaela Kirchgasser.


Na zmagovalnem odru v družbi Avstrijk (foto: GEPA)

Bil je izjemno težak dan, naporen. Že smuk je bil v bistvu vsak dan težji. Zdaj so bile temperature takšne kot so bile, sneg pa mehak. Ure so pozne in malo sem brez energije. Ampak vse se je izplačalo za zmago,” je po osvojeni že deveti medalji na svetovnih prvenstvih povedala Mazejeva. Njen izjemen uspeh so dopolnila tudi preostala slovenska dekleta. Ilka Štuhec se je izkazala predvsem na smuku, ko je bila celo hitrejša od Američanke Lindsey Vonn, ki ji na domačem prvenstvu prav nič ne gre po načrtih – na slalomu je namreč odstopila in bo, kot kaže, Vail zapustila le s superveleslalomskim bronom. Ana Bucik in Vanja Brodnik pa sta se bolje znašli med slalomskimi količki in poskrbeli za dolgo trajajoče dvojno slovensko vodstvo. »Slalom je bil res super, napadala sem stoodstotno in to se mi je obrestovalo,« je povedala Brodnikova, ki je zasedla 12. mesto, in komentirala še ekipni uspeh: »Če bi bilo vedno tako, bi bilo super. Tina je tako ali tako vrhunska in vesele smo, da imamo takšno tekmovalko v naši državi.« Mlada Goričanka je bila 11., Štuhčeva pa 7.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Vail/Beaver Creek :. Alpska kombinacija (ž)


Leave a Comment