Med kombinatorci slavil Lamy Chappuis, Jelenko do točk

Drugo tekmo svetovnega pokala nordijskih kombinatorcev je v nemškem Schonachu dobil Francoz Jason Lamy Chappuis pred Nemcem Johannesom Rydzekom (+0,7) in Japoncem Akitom Watabejem (+1,1). Vodilni po skokih Norvežan Haavard Klemetsen (+38,9) je končal na 15. mestu.


Marjan Jelenko [foto: OK Val di Fiemme]

Slovenski tekmovalci se na tekaški del niso podali z dobrimi izhodišči, saj je zaradi premočnega vetra odpadla skakalna serija in so tako obveljali rezultati petkove provizorične serije. Marjan Jelenko je deset kilometrsko preizkušnjo pričel kot 23 s 56 sekundami zaostanka. Gašper Berlot (+1:19) je začel kot 44. in Mitja Oranič (+1:40) kot 52. Naši nordijski kombinatorci so se trudili izboljšati uvrstitve, a jim v močni konkurenci to ni povsem uspelo. Jelenko (1:30,3) se je s 27. mestom dokopal do štirih novih točk, Berlot (1:48,8) je kot 35. nekaj napredoval, a dobrih deset sekund zaostal za točkami. Oranič (+3:01,5) pa je obdržal poziciji iz skokov.

Na današnji tekmi so skoki odpadli zaradi premočnega vetra, zato so obveljali rezultati petkove provizorične serije. Takrat smo na skakalnici zelo slabo nastopili, zato smo imeli slabo izhodišče. Marjan je bil 23., Mitja se na tekmo z 52. mestom sploh ni uvrstil. Tako smo že v štartu imeli preveč deficita. Na današnji tekmi smo imeli dobre smuči in so fantje dobro odtekli. Včeraj pa sta Marjan in Gašper naredila dober skok, na teku pa smo imeli zelo slabe smuči in ni bilo možno iztržiti več. Gašperju in Mitji manjka le nekoliko boljši skok in bi bila lahko med dobitniki točk. Sedaj imamo nekaj premora. Dva dneva bodo tekmovalci povsem mirovali, saj smo imeli tekme štiri vikende zaporedoma. Nato pa bomo pričeli deliti bazo, z nekaterimi že za olimpijske igre, nekateri pa za naslednje tekme,” je po tekmi razmišljal glavni trener Primož Triplat.


Gašper Berlot [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Kombinatorci imajo sedaj krajši premor, saj jih naslednje tekme čakajo 4. in 5. januarja v ruskem Chaikovskyem.


Rezultati: Svetovni pokal .: Schonach


Leave a Comment