Med smučarji do uvrstitve le Claudia Seidl


[foto: Klemen Zibelnik]

Innsbruck je gostil prvo preizkušnjo alpskega smučanja na Zimskih mladinskih olimpijskih igrah. Na sporedu je bil superveleslalom za dekleta, na katerem je imela Slovenija dve predstavnici – Sašo Brezovnik in Claudio Seidl. Nastopi na progi Olympia so se začeli ob 10.30, za odličja pa se je borilo 45 tekmovalk iz 37. držav.

Saša je nosila startno številko 8 in se po progi spustila v času vodstva Avstrijke Christine Ager. Na vmesnem času je za vodilno zaostajala 32 stotink, potem pa žal odstopila. Claudia je startala 27. po vrsti in ob prihodu čez ciljno črto zasedla 18. mesto, nato pa zdrsnila na 20.

Zlato medaljo je prejela Francozinja Estelle Alphand, srebrno Norvežanka Nora Grieg Christensen, bronasto pa Agerjeva.

Hrobat in Hadalin brez uvrstitve v Innsbrucku

Po superveleslalomu za dekleta je v Innsbrucku, kjer potekajo Zimske mladinske olimpijske igre, prišla na vrsto še ena tekma v tej disciplini. Tokrat se je za medalje borilo 55 smučarjev iz kar 47. držav. Po progi Olympia sta se spustila tudi Miha Hrobat in Štefan Hadalin. Na začetku tekme smo videli kar nekaj odstopov, med temi, ki svojih nastopov niso končali pa sta bila žal tudi Miha in Štefan, ki sta nosila startni številki 4 in 11. Do zlatega odličja je prišel Maročan Adam Lamhamedi, srebro je odnesel Šved Fredrik Bauer, bron pa Joan Verdu Sanchez iz Andore.


Rezultati: Olimpijske igra mladih .: Innsbruck :. Superveleslalom (ž)
Rezultati: Olimpijske igra mladih .: Innsbruck :. Superveleslalom (m)


Leave a Comment