Memorial v znamenju PP-jev in Hvale


Primož Pikl [foto: GEPA]

Memorialno tekmovanje v Kranju so danes zaznamovali Primož Pikl, Primož Peterka, Peter Prevc in Jaka Hvala. Razen Peterke so se vsi trije razveselili zmag v treh različnih kategorijah, prvo pa je med dekleti absolutno osvojila Urša Bogataj.

Sedaj so v slovenskih skokih že kar nekaj časa prisotni trije skakalci z inicialkami PP. A nikoli na kakšnem tekmovanju vsi trije niso bili tako blizu kot danes. V kategoriji članov je zmagal Primož Pikl pred Primožem Peterko in Dejanom Judežom, ki je vodil po prvi seriji pred Peterko. V konkurenci 20 skakalcev so za pričakovanji zaostali Rok Zima, Mitja Mežnar in Jure Šinkovec. Izjemen je bil do 20 let Prevc, ki je deklasiral tekmece za skoraj 30 točk. Omenjeni skakalec bo prvi favorit na mladinskem državnem prvenstvu prihodnjo nedeljo, ki se bo odvijalo v Kranju.

Hvala z daljavo dneva
Verjetno bo Prevc veliko konkurenco imel kar v prvaku do 18 let, Jaku Hvali, ki je danes s 108,5 metri v finalni seriji postavil daljavo dneva. Hvala je podobno kot Prevc v svoji kategoriji deklasiral tekmece – za skoraj 25 točk. Prve zmage med dekleti pa se veseli Urša Bogataj, ki je ugnala Evo Logar in Špelo Rogelj. Državna prvakinja, Maja Vtič, je bila četrta.


Rezultati: Dekleta absolutno
Rezultati: Člani
Rezultati: Mladinci do 20 let
Rezultati: Mladinci do 18 let


Leave a Comment