Mešana ekipa do brona na domačem prvenstvu v Planici

Na srednji skakalnici v Planici so Nika Križnar, Timi Zajc, Ema Klinec in Anže Lanišek Sloveniji priskakali bronasto medaljo na tekmi mešanih ekip, boljši sta bili le reprezentanci Nemčije in Norveške.


Slovenska mešana skakalna ekipa je osvojila bronasto medaljo [foto: Klemen Zibelnik / smucka]

Tekmo v mrzli Planici je za Slovenijo odlično začela Nika Križnar, ki je skočila 101 meter in naše popeljala na 2. mesto za Norveško in Anno Odine Stroem. Tretja je bila Japonska po skoku Nozomi Maruyame. V drugi skupini je Timi Zajc s 96.5 metri naše prav tako zadržal na drugem mestu, tesno za Norveško in že z več kot desetimi točkami naskoka pred Nemčijo. Ema Klinec je nato skočila malce slabše, 88 metrov in Slovenija je bila tretja za Norveško in Nemčijo. V zadnji skupini je Anže Lanišek skočil točno 100 metrov, kar je naše odbržalo na 3. mesto po prvi seriji, le desetinko za Nemčijo, Norveška pa je na vrhu imela dobre štiri točke naskoka.

Sijajno je v finalu še enkrat več skočila Križnar, znova 101 meter in Slovenija je prevzela vodstvo! V drugi skupini je v finalu izjemno skočil še Zajc, kar 103 metre in naši so imeli še naprej prednost pred vso konkurenco, sledila je Norveška in njej Nemčija. Tretji skok v finalni seriji je opravila Klinec, ki je pristala pri 91 metrih, Slovenija pa je padla na 3. mesto za Nemčijo in Norveško. V časovno dolgi zadnji skupini tekmovalcev je Lanišek potrdil prvo medaljo Slovenije na domačem prvenstvu z 98 metri! Zlato je znova osvojila Nemčija, srebro pa Norveška, ki je zaostala slabih trinajst točk, Slovenija pa slabih 17 točk za Nemčijo.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Planica


Leave a Comment