Meta Hrovat znova navdušila na domači tekmi


Michelle Gisin, Marta Bassino in Meta Hrovat so bile najboljše v Kranjski Gori [foto: Aleš Fevžer/Zlata lisica]

Smučarke so se znova podale na podkorensko strmino in lovile nove stopničke in točke svetovnega pokala. Drugi del 57. tekmovanja za Zlato lisico se je začel ob 9:15, ko se je na pot podala prva izmed šestdesetih tekmovalk. V Kranjski Gori so domače barve tokrat zastopale štiri tekmovalke – Meta Hrovat, Ana Bucik, Neja Dvornik in Andreja Slokar.

S časom 1:10.42 je po uvodni vožnji prvo mesto zasedala Mikaela Shiffrin iz ZDA. Včerajšnja zmagovalka, Italijanka Marta Bassino, je na drugem mestu zaostajala 30 stotink sekunde, še 14 stotink dlje pa je za nastop potrebovala Švicarka Michelle Gisin.

14. po vrsti je startala Hrovatova in svojo nalogo opravila odlično. Predvsem je hitro smučala v spodnjem delu proge in z 0.86 sekunde zaostanka prišla na četrto mesto, na katerem je ostala vse do konca prvega teka.


Meta Hrovat je z napadalno vožnjo osvojila tretje mesto [foto: Aleš Fevžer/Zlata lisica]

Meti so nato uspešno sledile tudi ostale tri Slovenke. Bucikova je z 3.65 sekunde zaostanka prišla na 26. mesto, še bolje pa sta se odrezali Dvornikova in Slokarjeva, ki sta startali kot 55. oziroma 62. Neja je za Shiffrinovo zaostala 3.04 sekunde in tako zasedla 18. mesto, Andreja pa je za vožnjo potrebovala pol sekunde več, s čimer je bila 24.

Ana je tudi v drugo napravila nekaj napak, s čimer je v cilju zasedla četrto mesto, precej bolje pa se je odrezala Andreja. Kljub temu, da je med veleslalomsko elito nastopila šele tretjič v karieri, se je z zahtevno progo spopadla odlično in v cilju prevzela vodstvo z 0.59 sekunde naskoka. Neja je svojo nalogo za tem opravila solidno, tako da se je ob koncu nastopa ob njenem imenu izpisalo šesto mesto.

Zadnji slovenski nastop je bil izjemen. Meta je od starta do cilja prikazala vrhunsko smučanje in v cilju prevzela vodstvo. “Moram reči, da je letos, po vseh težavah, ki sem jih imela, še toliko lepše, da končno vidim, da nismo delali narobe čez poletje, da smo delali trdo, da smo šli v pravo smer. Res sem vesela, da sem dobila potrditev in samozavest. Danes sem se, tako kot včeraj, le z nekoliko več samozavesti, lotila proge. V popoln napad in tudi če se dogajajo napake, ne popuščam. Proga je težka in popuščanja tukaj ne more biti. To mi je v drugo še toliko bolj uspelo,” je dejala Hrovatova.

Gisinova je našo smučarko nato ugnala za sedem stotink sekunde, še boljša pa je bila Bassinova, ki je na prvo mesto prišla z 0.66 sekunde prednosti pred Švicarko. Shiffrinovi se načrti nato niso izšli, zasedla je šesto mesto, to pa je tudi pomenilo da je Meta osvojila tretje.

Hrovatova je tako tretjič v karieri zasedla tretje mesto na tekmah svetovnega pokala. Lep ekipni uspeh so dopolnile ostale tekmovalke. Slokarjeva je namreč napredovala za pet mest in bila na koncu 19., dve mesti nižje je bila uvrščena Dvornikova, Bucikova pa je bila 28. Presenečenje zadnjih tekem Andreja Slokar je po tekmi menila: “Tehnično se še ne smučam tako dobro, da bi te rezultate lahko ponavljala, ali pa še izboljševala, sploh v veleslalomu. Načeloma mi ustreza, ko je ledeno, težko, težje, ko je, boljše je. Skrijejo se moje napake, tudi tehnika se ne pozna toliko, bolj moja bojevitost in želja. Sigurno se nebi označila za veleslalomistko. Super je (prevzeti vodstvo op.a.). Super občutek, sploh ker je to v veleslalomu. Tega nisem pričakovala, prej bi to pričakovala v slalomu. Moram reči, da je to, kar se mi dogaja v letošnji sezoni noro, sploh ne dohajam.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kranjska Gora :. Veleslalom (ž)


Leave a Comment