Mihi Hrobatu priznanje za športno potezo


Miro Cerar, Janez Kocijančič, Miha Hrobat in Igor Tominec [foto: SZS]

Danes so pri Zavodu za fair play in strpnost v športu podelili priznanje za športno potezo meseca februarja 2011. Junak tega meseca je bil mladi smučar ASK Triglav Miha Hrobat, ki je s športno gesto na mladinskih olimpijskih igrah na Češkem pokazal, da odličen rezultat vendarle ni vse, kar premore dober športnik.

Mihi so športno čestitali tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Janez Kocijančič, naš najboljši olimpionik Miroslav Cerar in predstavnik Ministrstva za šolstvo in šport Darko Repenšek. Priznanje je Mihi Hrobatu vročil član komisije za športno potezo, novinar Igor Tominec.

Miha Hrobat, alpski smučar, je na slalomu na olimpijskem festivalu evropske mladine odlično zaključil prvo vožnjo in končal na petem mestu. Med pripravami na drugo vožnjo si je ogledal posnetek, ki so ga posneli kolegi iz ekipe. Iz posnetka je bilo razvidno, da je storil napako, saj je povozil kolček, kar sicer sodniki ob progi niso zaznali, niti sam v tistem trenutku ni začutil, da bi storil napako.

Po ogledu posnetka se je odločil, da žiriji tekmovanja pove, da je povozil količek in da se odpoveduje vožnji v drugem teku.

Leave a Comment