Mini Pokal Vitranc bo 15. februarja

Prva smučarska tekma za najmlajše smučarje pod okriljem Organizacijskega komiteja Pokala Vitranc v letošnji smučarski sezoni bo 15. februarja 2014. Tekma bo na visokem organizacijskem nivoju in bo stroškovno zelo ugodna za starše mladih smučarjev. Organizatorji tudi s tem želijo razširiti bazo potencialnih vrhunskih smučarjev svetovnega formata.

Smučarski klub ASK Kranjska Gora bo naslednji vikend pripravil tekmo za Mini Pokal Vitranc, katere glavni namen je približati tekmovalno smučanje najmlajšim članom slovenskih smučarskih klubov. Mini Pokal Vitranc za mlade tekmovalce v alpskem smučanju bo v soboto 15. februarja 2014 na smučarskem poligonu Podles v Kranjski Gori s pričetkom ob 10.30 uri. Strošek nastopa je zgolj smučarska vozovnica za tekmovalca ter prispevek za startnino v skupnem znesku 12,50 EUR.


Mini Pokal Vitranc [foto: OK Pokal Vitranc]

V letošnjem letu bosta izvedeni dve tekmi za Mini Pokal Vitranc. Naslednji vikend bo prva, medtem ko bo druga, ki bi morala biti 27. decembra 2013, a je bila zaradi izjemno slabega vremena prestavljena na kasnejši termin, 29. marca 2014, dva tedna po tekmi za svetovni pokal in mesec in pol po prvi tekmi za Mini Pokal Vitranc.

Mini Pokal Vitranc je namenjen najmlajšim smučarjem, rojenim od leta 2002 do 2009. Tekme odlikujejo odlična organizacija, ki je na nivoju tekme za svetovni pokal ter nizki stroški za tekmovalce in njihove starše. Izvedba tekem na visokem organizacijskem nivoju daje obema tekmama še večji čar.

Predsednik ASK Kranjska Gora, Gregor Benedik je dodal: “S tekmama na visokem kakovostnem nivoju za resnično najmlajše smučarje v Sloveniji želimo tekmovalcem in njihovim staršem približati tekmovanje kot obliko druženja. Prepričani smo, da bomo s tekmami klube spodbudili k še boljšemu delu ter razširili nabor tekmovalcev . To je namreč predpogoj, da bomo tudi čez 3 olimpijade imeli tekmovalce, ki bodo lahko posegali po medaljah in visokih uvrstitvah v svetovnem pokalu.

V ASK Kranjska Gora se lahko pohvalijo z vrsto dobrih tekmovalcev in reprezentantov, začenši z Juretom Koširjem in Andrejem Špornom. Omeniti pa velja še Teodorja Albrehta, Romano Kotnik, Sandro Kotnik, Žigo Židana, Nino Bernik in Marka Zupana.

Več informacij o tekmovanju je na voljo na www.pokal-vitranc.com.

Leave a Comment