Miran Zupančič po zapravljeni priložnosti na 6. mestu

Na 27. zimski univerzijadi so prvič nastopili slovenski športniki. Na posamični tekmi skakalcev je nastopilo pet Slovencev, med kateri je najbolje nastopil Miran Zupančič, ki se je uvrstil na 6. mesto. Slovenski uspeh sta dopolnila se Mitja Mežnar z 10. in Žiga Mandl s 13. mestom. Zmagal je Bolgar Vladimir Zografski.
 
Po prvi seriji je slovenskim športnikom študentom kazalo se boljše, saj je bil Miran Zupančič, član Šolskega centra Novo mesto, na drugem mestu z najdaljšim skokom serije. Pristal je pri 95,5 metrih. V deseterici je bil tudi Mitja Mežnar, ki je s skokom dolgim 91 metrov zasedal 8.mesto. Oba sta v finalni seriji pristala nekoliko prej in tako tekmo končala na 6. oz. 10. mestu.


Miran Zupnačič [foto: GEPA]

Po koncu tekme je bil Miran Zupancic nekoliko razočaran, saj je imel lepo priložnost, da se uvrsti na zmagovalni oder. ″S prvim skokom moram biti res zelo zadovoljen, saj sem ga opravil brez napake, z veliko občutka in tako sem pristal pri 95,5 metrih. V finalni seriji sem se zakrčil. Že pri vožnji po zaletišču se nisem počutil dobro. Posledica tega je bil precej krajši skok. Tekma se je končala z nekoliko grenkega priokusa, a gremo naprej,″ je po tekmi povedal Miran Zupancic.


Rezultati: Univerziada.: Strbske Pleno


Leave a Comment