Mladi kombinatorci so na pravi poti

Druga tekma alpskega pokala v nordijski kombinaciji, ki je potekala v Kranju in na Pokljuki, je pripadla avstrijskim tekmovalcev, saj so slavili trojno zmago. Prve zmage v tem rangu tekmovanju se je razveselil Martin Fritz, ki je po skokih v Kranju zasedal tretje mesto. V ciljnem finišu je bil za 0,4 sekunde boljši od Philippa Orterja, tretji pa je bil David Pommer.


Borut Mavc [foto: Aleš Gros/SZS]

Najboljše izhodišče izmed Slovencev je imel na pet kilometrski tekaški preizkušnji na Pokljuki Aljaž Osterc. Član SSK Velenje je na premierni mednarodni tekmi sicer na teku nekoliko izgubil, tako da je zdrsnil iz 19. na 44. mesto. Na koncu je bil tako naš najboljši Borut Mavc, ki je na Rudnem polju napredoval za 17. mest in se na koncu razveselil 20. mesta. Luka Oblak je deseto tekmo alpskega pokala končal kot 32., Aljaž Ogrinc je bil 38., Tomaž Seme 40. in Vid Vrhovnik 41.

S tekmami sem zadovoljen, predvsem z včerajšnjo. Na prejšnjih tekmah alpskega pokala, ki so bile v Planici in na Pokljuki, ter na mladinski svetovnem prvenstvu smo imeli nekoliko smole. Tako nismo naredili pričakovanih rezultatov. V soboto smo dokazali, da smo dobro trenirali. Fantje so odskakali bolje kot na treningih. Seveda imajo še veliko rezerv na skakalnici. Oba dneva so odtekli super. Danes smo imeli nekaj težav na skakalnici. Bila je dokaj neregularna tekma, razmere so se zelo menjale. Za vse tekmovalce tako ni bilo enako. Po skokih nam ni najbolje kazalo, od njih smo pričakovali nekaj več. Žal so tekmovalci imeli slabe pogoje in bi več težko iztržili. Pokazali so, da smo dobro trenirali in da smo na pravi poti. Definitivno je to vzpodbuda za naprej, za trdo delo,” je analizo dvodnevnega dogajanja napravil vodja mladinske ekipe nordijskih kombinatorcev Anže Obreza.


Anže Obreza [foto: Aleš Gros/SZS]

Na sobotni preizkušnji je na skakalnici deževalo, vendar so bile razmere za vse tekmovalce konstantne. “Veter se v soboto ni obračal. Na Pokljuki je bilo pa potem težko. Ni bilo sicer mrzlo, vendar je pihalo in močno snežilo. Bila je težka tekma, a so se fantje znašli in vsi napredovali,” je varovance pohvalil Obreza.

Sedaj tekmovalce čakajo še domače tekme in finale alpskega pokala 2. in 3. marca v francoskem Chaux Neuvu. “Na teh tekmah upamo na dobro uvrstitev. Mislim, da bomo to uspeli tudi realizirati,” je dejal Obreza.

V vmesnem obdobju pa bodo seveda še trenirali, da bodo tekmovalci odpravili napake, ki se jim še dogajajo. “Dokazali smo, da spadamo v to konkurenco in se lahko enakovredno kosamo s preostalimi. Seveda pridejo vzponi in padci, kar je za športno kariero povsem normalno. Delali bomo naprej čim bolj kvalitetno in odpravljali rezerve, kar jih imamo. Prepričan sem, da se bodo stvari slej ko prej obrnile še na bolje,” je pogovor zaključil Obreza.


Rezultati: Alpski pokal .: Kranj :. Uradni rezultati


Leave a Comment