Mladi skakalci do olimpijskega zlata

Ema Klinec, Bor Pavlovčič in Vid Vrhovnik so na drugih mladinskih zimskih olimpijskih igrah v Lillehammerju, športnikov starih od 15 do 18 let, osvojili zlato kolajno na mešani ekipni preizkušnji v smučarskih skokih.

V slovenskem taboru so imeli že pred prihodom na Norveško velika pričakovanja v mešani skakalni preizkušnji, ta so še zrasla po zgodovinskem zlatem torku. Ema Klinec in Bor Pavlovčič sta pometla s konkurenco v obeh torkovih posamičnih preizkušnjah smučarskih skakalk in smučarskih skakalcev za prepričljivo slovensko zmagoslavje in dvakratno slovensko zlato. Vid Vrhovnik pa je bil peti v torkovi preizkušnji nordijskih kombinatorcev.


Ema Klinec [foto: OKS/FB]

Slovenci so bili tako glavni favoriti mešane ekipne skakalne preizkušnje, na kateri so iz vsake od enajstih sodelujočih ekip na startu skakali po trije tekmovalci, skakalka, kombinatorec in skakalec, v dveh tekmovalnih serijah. Obetavni slovenski skakalci so v Lillehammerju znova potrdili, da se v smučarskih skokih za uspešen slovenski podmladek nikakor ni treba bati.

Najprej se je po skakalnici spustila zlata Ema Klinec, prvi skok je bil dolg 96,0 metra, drugi 90,5 metra. Nato je skočil nordijski kombinatorec Vrhovnik, njegov skoka sta bila dolga 92,5 in 95,5 metra, Pavlovčič pa je po vsaki od serij postavil piko na i s skokoma dolgima 94,5 metra in zlata vrednim skokom dolgim 98,0 metra.


Rezultati: MOI.: Lillehammer


Leave a Comment