Mladi slovenski skakalec leži v komi

Na nedeljskem treningu v Planici se je huje poškodoval slovenski skakalec Ernest Prislič. Poškodba se ni zgodila na skakalnici temveč pri ogrevanju pred skoki. Prisliča je med ogrevanjem ob vznožju planiški skakalnic zbil voznik, ki je bil na poti v službo v Nordijski center Planica. Mladeniča so s hudimi poškodbami glave prepeljali v klinični center v Ljubljano, kjer trenutno leži v umetni komi. 23-letnik ima poleg tega tudi zlomljeno golenico in počeno očesno dno.


Ernest Prislič [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Na Smučarski zvezi Slovenije globoko obžalujemo nedeljsko hudo prometno nesrečo, ki se je zgodila v Planici. Vsem članom slovenske skakalne B reprezentance, ki so bili v času nesreče na pripravah v Planici smo ponudili pomoč in po posvetu z ustreznimi strokovnjaki sprejeli nekaj odločitev, ki bodo vplivale na nadalnji proces treningov in tekmovanj. V tem trenutku so vse naše misli usmerjene samo k izboljšanju zdravstvenega stanja poškodovanca,” so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

Prislič je sicer član B ekipe ter je zaslovel z izjemnim poletom na letošnjem finalu svetovnega pokala v Planici, kjer je ob preizkusu letalnice pristal pri 246,0 metrih. Skupaj s Cenetom Prevcem, Jako Hvalo in Anžetom Semeničem je leta 2013 na mladinskem svetovnem prvenstvu v češkem Liberecu osvojil ekipno zlato medaljo.

Leave a Comment