Mladi tekači in tekačice na pokalu Topolino pobrali večino zmag


Mladi slovenski tekači in tekačice [foto: SZS]

V dolini Fiemme je ta vikend potekalo že 28. tekmovanje za Trofeo Topolino v smučarskem teku za otroške kategorije. Skupaj je v prelepem zimskem vremenu na progah svetovnega pokala v dolini Val di Fiemme nastopilo preko 1.300 tekmovalcev in tekmovalk iz 9 držav, med njimi tudi 131 tekmovalcev iz večine slovenskih klubov.

V soboto so bila tekmovanja za najmlajše kategorije v klasični tehniki s skupinskim štartom na različno dolgih progah. Zmagala sta Jernej Globočnik (TSK Merkur) in Nika Ponikvar (TSK OGP Grad Bled), bron pa je osvojila Urša Kosmač (ŠD Gorje).

Nedelja pa je bila popolnoma v znamenju slovenskih tekmovalcev oz. tekmovalk. Tekači so v starejših kategorijah tekmovali v drsalni tehniki. Od štirih kategorij so odšle kar tri zmage v Slovenijo, poleg tega pa še kup prestižnih mest na zmagovalnih stopničkah. Najprej so tekle starejše deklice (1997/98) in Sloveniji je pritekla novo zmago Polona Klemenčič (TSK Merkur), za njimi pa je pri fantih bron osvojil Luka Plahuta (ŠD Bohinj). V najstarejši kategoriji (1995/96) pa so dekleta triumfirala in osvojila vsa tri prva mesta. Prepričljivo je z veliko prednostjo zmagala Anamarija Lampič pred Anito Klemenčič (obe TSK Merkur), tretja pa je bila Ela Praznik (TSK JUB Dol). Za njimi so tekli fantje, kjer je prvo mesto prav tako prepričljivo osvojil Miha Šimenc pred Lovrom Malnarjem (oba TSK Valkarton).

V skupni razvrstitvi vseh sodelujočih klubov se je na drugo mesto uvrstil TSK Merkur, na sedmo TSK Valkarton, na osmo TSK Jub Dol in na deseto TSK OGP Grad Bled.

Leave a Comment