Mladinci boljši na teku kot v skokih

Ta vikend so s tekmovanji pričeli tudi mladinci v nordijski kombinaciji, ki so se udeležili dveh tekem alpskega pokala v nemškem Winterbergu. Na sobotni preizkušnji (10 km teka) je slavil Avstrijec Philipp Kreuzer, drugi je bil domačin David Welde, tretji pa Švicar Jan Kirchhofer.

Po nekoliko slabši skakalni predstavi so naši mladinci odlično nastopili v “drugem polčasu” in skoraj vsi popravili svoje skakalne uvrstitve. Izjemno tekaško predstavo je prikazal Borut Mavc, ki je iz 25. mesta s šestim časom teka napredoval do končnega devetega mesta. To je bila za 18-letnega člana SSK Ljubno BTC druga najboljša uvrstitev po lanskem šestem mestu na Pokljuki. Med dobitnike točk sta se uvrstila še Luka Pintarič, ki je obdržal 26. mesto po skokih, ter Luka Oblak, ki je napredoval za 18. mest in se uvrstil tik za Pintaričem na 27. mesto. Dobro sta nastopila tudi Urh Krajnčan in mladi Vid Vrhovnik, ki pa sta po skokih preveč zaostala, da bi lahko posegla v točke. Vid Vrhovnik, aktualni zmagovalec šolskega pokala v Oberstdorfu do 14 let, je bil hkrati tudi najmlajši udeleženec tekmovanja.


Borut Mavc in trener Anže Obreza [foto: SZS]

V nedeljo do točk Mavc in Krajnčan

Nedeljska tekma je minila v znamenju Davida Welda. Nemec je po skokih zasedal sedmo mesto, a se je na 5 km tekaški progi z odličnim časom veselil zmage. Drugo mesto je zasedel njegov rojak Tom Lubitz, tretji pa je bil Francoz Theo Hannon.

Znova je tekaško odlično nastopil Borut Mavc, saj je imel najboljši čas teka ter se tako iz 31. povzpel na končno 16. mesto. Točke je s 23. mestom ujel tudi Urh Krajnčan, pri čemer je na teku pridobil štiri mesta. V “drugem polčasu” sta napredovali tudi Luka Pintarič (31. mesto) in Luka Oblak (42.), nekaj malega pa je izgubil Vid Vrhovnik (49.)


Rezultati: Alpski pokal .: Winterberg :. Sobota
Rezultati: Alpski pokal .: Winterberg :. Nedelja


Leave a Comment