Množično pod Pohorje za Tino

Pričakujemo vsaj 20 tisoč gledalcev,” je napovedal generalni sekretar organizacijskega odbora 49. Zlate lisice Srečko Vilar množičen obisk prihodnjo soboto in nedeljo pod Pohorjem. Temu pritrjuje tudi Bojan Šušteršič, ki v Organizacijskem odboru (OO) skrbi za organizacijo obiska. “Tako med šolami kot med turističnimi agencijami vlada izredno zanimanje. Največ navijaških skupin je napovedanih s Koroškega, lahko pa že rečemo, da bodo prišli Tino v Maribor na Zlato lisico bodrit navijači iz celotne Slovenije.


V Mariboru bo kmalu vse pripravljeno [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Tisoč otrok si bo tekme ogledalo brezplačno

Organizatorji so prvim tisoč otrokom, ki bodo organizirano v okviru šol prišli navijat pod Pohorje, namenili brezplačno vstopnico in navijaški šal Zlate lisice. Od ponedeljka bodo sicer navijaški šali po ceni 10 evrov na prodaj tudi v mariborskem Europarku, v času tekmovanja pa na stojnicah v ciljni areni. Tam bodo za množičen obisk gledalcev tudi sicer dobro poskrbeli, s hrano, pijačo, glasbenim in navijaškim programom.

Cena vstopnice 4 ali 2 evra

Vstopnice za 49. Zlato lisico prodaja Eventim preko svojih prodajnih mest in interneta. Cena je popularna, za posamezno tekmo za odrasle 4 evre in za otroke 2 evra. Na prodaj so tudi posebne VIP vstopnice za ogled tekme na tribuni in z vstopom v prostor za goste, po ceni 60 evrov.

Posebno pozornost so zaradi velikega zanimanja Slovencev za Zlato lisico in nastop vodilne v skupnem seštevku svetovnega pokala Tine Maze, ki je v Mariboru že dvakrat zmagala, 2005 in 2009, obakrat v veleslalomu, organizatorji namenili ureditvi prometa pod Pohorjem. Za to je v OO zadolžen Avgust Volšek: “Pod Pohorjem bo v času tekmovanja veljal enosmerni krožni promet, kar pomeni, da zapor praktično ne bo. Pripravljenih je dovolj parkirišč, tudi dodatnih, v Kadetnici, kjer bo parkirišče predvsem za avtobuse, in ob dvorani Tabor, od koder bo organiziran prevoz pod Pohorje.


V petek in soboto bo na Trgu Leona Štuklja potekalo javno žrebanje številk [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Organizatorji pozivajo k uporabi javnega prometa

Posebej organizatorji pozivajo Mariborčane, da se do snežnega stadiona pripeljejo z javnim avtobusnim prevozom. Pohorska šestica bo vozila okrepljena (pet dodatnih avtobusov), Marprom pa bo kot že vsa leta pod Pohorje v soboto in nedeljo vozil brezplačno!

A navijanje za Tino in slovenske smučarke se bo začelo že v petek, 25. januarja, ko bo na Trgu Leona Štuklja otvoritev tekmovanja. Gledalce bodo začeli ob 17. uri ogrevati najprej Soul Fingersi, ob 18. uri pa bo nato javno žrebanje številk z udeležbo najboljših 15 smučark v veleslalomu. Vodilna med njimi je Tina Maze! Po žrebanju se bo zabava v mestu nadaljevala, z otvoritvijo Evropske prestolnice mladih.
Na trgu Leona Štuklja bo pestro tudi v soboto; ob 17. uri bo koncert skupine Trash Candy, ob 18. uri pa razglasitev rezultatov veleslaloma in žrebanje za slalom. Priložnost, da se navijanje za Tino preseli izpod Pohorja tudi v mesto.

Leave a Comment