Na državnem prvenstvu najboljša Gregorinova in Fak

Na predzadnji tekmi državnega prvenstva v letošnji sezoni, ki je danes popoldan potekala na Pokljuki sta prepričljivo slavila Teja Gregorin (ŠD Nika Ihan) in Jakov Fak (ŠD Pokljuka).


Jakov Fak in Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Oba sta prikazala zares dobri strelski predstavi, saj sta zgrešila le po eno tarčo od dvajsetih. Pri članicah je drugo mesto pripadlo Andreji Mali (ŠD Malisvet), ki si je s streljanjem prislužila dve minuti pribitka, tretja pa je bila Lili Drčar (SK Ihan) s šestimi zgrešenimi tarčami. Med člani je bil Faku najbližji Peter Dokl (SK Ihan) z 80-odstotno strelsko statistiko, do tretjega mesta pa je prišel še drugi ihanski predstavnik Klemen Bauer, ki je zgrešil še dve tarči več od klubskega kolega.

Želela bi si, da bi mi takšni strelski nastopi uspevali tudi na tekmah svetovnega pokala. Očitno je na mednarodnih tekmah vendarle več pritiska kot na domačih, zato mi je bilo danes vse bistveno lažje, poleg tega pa so mi trije dnevi počitka dobro deli. Po nedeljski tekmi državnega prvenstva potujem še na svetovno vojaško prvenstvo v Francijo in nato še na dve ekshibicijski tekmi v Rusijo. Čeprav sem bila v Hanti Mansijsku že pošteno utrujena, mi je ostalo še toliko moči, da bom zmogla zaokrožiti sezono kar čim bolje,” je povedala po tekmi Gregorinova.


Jakov Fak [foto: Tomaž Šušteršič]

Res ni bilo težko osvojiti novega naslova državnega prvaka, vendar tudi sam nisem uspel ostati popolnoma zbran na vseh strelskih postankih. Upam, da bo v nedeljo vse še bolj popolno. Tekma je bila vendarle zanimiva, ker so bili na progi zelo različni pogoji; proga je nekje zelo hitra in celo poledenela, na sončnih predelih pa počasna in mehka. Po koncu sezone svetovnega pokala je vse lažje in bolj sproščeno. Ne čutim nobene rezultatske obremenitve, ki je bila med sezono kar precejšnja. Potrebno bo spočiti tudi glavo in se po treh tekmovanjih, ki me še čakajo v Rusiji, osredotočiti in čim bolj pripraviti na naslednjo sezono. Vsekakor bomo še bolj stremeli k popravljanju detajlov in kategoričnem odpravljanju vseh napak,” se je Jakov Fak z mislimi že usmeril v prihodnost.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Tudi v absolutni mladinski kategoriji je bil najprepričljivejši biatlonec iz Ihana Miran Majer. Drugi je bil Miha Dovžan (ŠD Gorje), tretji pa Luka Plahuta (SD Bohinj). Državna prvakinja pri mladinkah je postala Urška Poje (SK Kovinoplastika Lož), drugo mesto je osvojila Anthea Grum (SK Ihan), tretjega pa Polona Klemenčič (TSK Triglav Kranj).


Rezultati: Državno prvenstvo .: Pokljuka


Leave a Comment