Na ekipni mešani tekmi Slovenci peti, zlato Nemcem

Na tekmi mešanih ekip na svetovnem prvenstvu v švedskem Falunu smo videli zelo zanimivo tekmo, saj je pred zadnjim nastopom imela Nemčija pred Norveško le 0,6 točk prednosti. V zadnji seriji je Rune Velta stal nasproti Severinu Freundu, s čimer se je ponovil dvoboj za zlato na včerajšnji tekmi. Tokrat je bil na koncu uspešnejši Freund, saj je Nemčija Norveško ugnala za 2,3 točke. Zlato je tako šlo okoli vratu Carini Vogt, Richardu Freitagu, Katharini Althaus in Severinu Freundu, v norveški ekipi pa so nastopili Line Jahr, Anders Bardal, Maren Lundby in Rune Velta. Do brona so prišli Japonci Sara Takanashi, Noriaki Kasai, Yuki Ito in Taku Takeuchi.


Špela Rogelj je bila po tekmi zadovoljna [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Slovenska ekipa je izboljšala nastop iz pred dveh let iz italijanskega Val di Fiemma, ko je bila osma. Tokrat so se naši predstavniki zavihteli na peto mesto, vsega 1,1 točke za četrto Avstrijo. Prva je za Slovenijo nastopila Maja Vtič, ki je pristala pri 88,5 m in za uvod naši ekipi priskrbela sedmo mesto, v nadaljevanju so Nejc Dežman (90,0 m), Špela Rogelj (90,5) in Peter Prevc (95,5) poskrbeli, da je naša ekipa na odmor odšla kot peta.

V finalu je Vtičeva kljub dvema zaletnima mestoma višje nastopila slabše (85,5 m). Enako se je zgodilo tudi Dežmanu (86,5), a je današnjo tekmo vzel kot najboljšo priložnost za nabiranje izkušenj. ″Današnja tekma je bila dobra izkušnja za naprej. Glede skokov pa sem danes bolj zadovoljen, kot sem bil po včerajšnji posamični preizkušnji. V finalni seriji sem imel nekaj nesreče z vetrom, saj sem imel z vetrom v hrbet slabe razmere,″ je tekmo analiziral Dežman. Zadnja dva naša predstavnika sta potrdila končno peto mesto. Rogljeva je pristala pri 92,5 m, Prevc pa pri 94,5 m. ″Finalni nastop je bil eden izmed boljših mojih nastopov v Falunu. Vesela sem, da mi je to uspelo prikazati na ekipni tekmi. Končni rezultat je pokazal, da smo za medaljo bilo nekoliko preslabi. Počasi napredujemo,″ je v izteku skakalnice pripovedovala Rogljeva.

Dekleta so s tem s svetovnim prvenstvom končala in jih do konca sezone čaka le še finalna tekma svetovnega pokala 13. marca v norveškem Oslu. Fantje pa se bodo po jutrišnjem prostem dnevu, v torek preselili na veliko skakalnico.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Falun :.


Leave a Comment