Na jutrišnjo tekmo v Trondheimu pet Slovencev

Skakalci so opravili s kvalifikacijsko serijo na skakalnici Granåsen v predmestju Trondheima. Skozi kvalifikacijsko sito se ni uspelo prebiti Matjažu Pungertarju (119,5 metra) in tako si bo tekmo ogledal s tribun. Tam mu bo družbo delal Jurij Tepeš, ki ga je močno polomil že v drugo – v Kuopiu je zasedel komaj 49. mesto, danes pa je bil s 116,5 metri za okrog šest metrov prekrat, da bi dobil novo priložnost za popravljanje vtisa s Finske.


Jurij Tepeš [foto: GEPA]

Precej bolj uspešni so bili Nejc Dežman (126 metrov), Jaka Hvala (130 metrov), prerojeni Tomaž Naglič (131,5 metra) in Jernej Damjan (132,5 metra) na četrtem in petem mestu. Vnaprej kvalificirani Peter Prevc je vseeno nastopil z znižanega zaletišča, saj je tik pred njim Severin Freund s skokom dolgim 141,5 metra podrl rekord skakalnice Daikija Ita iz leta 2012. Prevc je z dveh naletnih mest nižje zmogel solidno daljavo – pristal je pri znamki 134,5 metra.

Kvalifikacije je dobil Japonec Reruhi Shimizu (136 metra) pred Avstrijcem Michealom Hayboeckom in Norvežanom Runejem Velto (oba 134,5 metra). Tekma bo na sporedu jutri ob 16.40, neposredni prenos pa se vrača na drugi program RTV Slovenije.


Rezultati: Svetovni pokal .: Trondheim :. Kvalifikacije
Štartna lista: Svetovni pokal .: Trondheim :.


Leave a Comment