V kvalifikacijah v Lahtiju Slovenci stoodstotni

Smučarski skakalci se mudijo v Lahtiju, kjer so s kvalifikacijami pričeli s tradicionalno skandinavsko turnejo preden se bo sezona sklenila v dolini pod Poncami. Najboljši kvalifikacijski skok je uspel Norvežanu Andersu Jacobsenu, ki je pristal pri 130 metrih. Najmanj sta za njim zaostala Poljak Piotr Zyla s 129,5 metri na drugem in Japonec Daiki Ito s 123,5 metri na tretjem mestu.


Jernej Damjan bo eden izmed slovenske sedmerice skakalcev na nedeljski tekmi (foto: GEPA)

Vseh šest Slovencev si je uspelo priboriti mesto na nedeljski posamični tekmi, v soboto jih čaka ekipna preizkušnja. Deseto mesto je v kvalifikacijah s 120,5 metri osvojil Jernej Damjan, Nejc Dežman je bil s 122,5 metri 16., Juriju Tepešu je 120 metrov prineslo 17. mesto, še mesto nižje je bil Cene Prevc s 125 metri. Matjaž Pungertar si je s 119 metri delil 29. mesto z Andreasom Wellingerjem in Laurijem Asikainenom, za las pa se je skozi kvalifikacijsko sito s 119 metri prebil Jaka Hvala, ki mu je pripadlo 38. mesto.

Peter Prevc nastopa v rumeni majici vodilnega v svetovnem pokalu, zato je imel nastop na tekmi že zagotovljen. V kvalifikacijah je skočil 121,5 metrov. Svojemu nastopu se je sicer odpovedala avstrijska trojica, v postavi Gregor Schlierenzauer, Michael Hayboeck in Stefan Kraft ter najuspešnejši poljski predstavnik v svetovnem pokalu Kamil Stoch.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lahti .: Kvalifikacije


Leave a Comment