Na Ljubnem slavila Takanashijeva, Špela Rogelj četrta


Špela Rogelj [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Prvi dan spektakla na Ljubnem je uspel. Ob skakalnici se je zbralo lepo število ljubiteljev ženski skokov, ki so bili navdušeni nad predstavami nežnejšega spola. Zmage se je znova razveselila Japonka Sara Takanashi, ki je vodila že po prvi seriji. Na zmagovalni oder pa sta se povzpeli še Američanka Sarah Hendrickson na drugem in Francozinja Coline Mattel na tretjem mestu.

Tekma je potekala v zahtevnih vremenskih razmerah, saj so skakalkam ves čas pihal veter v hrbet. Slovenijo je najbolje zastopala Špela Rogelj, ki je že po prvi seriji držala pozicijo pod zmagovalnim odrom. “Bilo je nekaj več pritiska zaradi gledalcev, ki so prišli. Vesela sem, da temu pritisku nisem podlegla ter sem naredila dva dobra skoka. Stopničke so dosegljive, vendar se nam nekako izmikajo,” je bila po koncu tekme zadovoljna Rogljeva. Tik za njo, na petem mestu, je 14 tekmo sezone končala Katja Požun. “S tekmo sem zadovoljna, tudi skoki niso bili slabi. Vzdušje je na Ljubnem fenomenalno, saj je bilo prisotnih veliko gledalcev. To je lepa tekma. To je najboljša tekma celotne sezone in res uživam tu. Počep sem izboljšala, vendar sem imela nekaj zdravstvenih težav, zaradi česar imam nekoliko šibkejše noge, ” je razmišljala Požunova.


Katja Požun [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Med dobitnice točk so se uvrstile še Urša Bogataj na devetem, Eva Logar na 11. in Anja Tepeš na 17., Barbara Klinec na 20. in Maja Vtič na 26. mestu.

Bilo je super. Navijačev je izredno veliko, na nobeni tekmi jih ni toliko. S svojimi skoki nisem zadovoljna, ker sem veliko bolje pripravljena. Še vedno čutim posledice časovne razlike iz Japonske. Prvi dan sem se zbudila ob dveh, nato ob treh, danes pa štirih, ” je po tekmi menila Bogatajeva, Logarjeva pa je dodala: “Na Ljubnem sicer na tekmi svetovnega pokala še nisem skakala, sem pa pred tem na celinskem pokalu. Že takrat je bilo dosti gledalcev, sedaj pa jih je res veliko. Prav gledalci ti dajo še dodatno energijo. Z navzočnostjo domačih navijačev nimam težav, mi dajo še dodatno moč.


Urša Bogataj [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

S skokih nisem zadovoljna, morda je to posledica treme pred domačimi navijači. Jutri bo vse veliko lažje. Spremljali so me tisti navijači, ki mi največ pomenijo. To je zame dovolj,” pa je dejala Anja Tepeš.


Rezultati: Svetovni pokal .: Ljubno :. Uradni rezultati
Izjava: Katja Požun (.mp3)
Izjava: Špela Rogelj (.mp3)
Fotogalerija: 16.02.2013, Ljubno ob Savinji :. Tekma [foto: Klemen Zibelnik/smucka]


Leave a Comment