Na MOI potujejo Brezovnikova, Seidlova, Hrobat in Hadalin

Od 11. do 15. decembra so bile v Santa Caterini Valfurvi tekme kategorije Citizen, katerih so se udeležili tudi nekateri izmed slovenskih mlajših mladincev. Tekme so bile izbrane kot kvalifikacije za nastop na Mladinskih olimpijskih igrah, ki bodo prihodnje leto v avstrijskem Innsbrucku.

Na preliminarnem spisku so bili sledeče tekmovalke in tekmovalci:

DEKLETA
1. Brezovnik Saša ’95
2. Seidl Claudia ’96
3. Kelc Nika ’95
4. Hrovat Urša ’95
5. Dvornik Patricija ’95

FANTJE
1. Sterle Nik ’95,
2. Dvornik Aljaž ’95,
3. Kunc Jan ’95,
4. Hrobat Miha ’95,
5. Hadalin Štefan ’95.

V ponedeljek in torek sta bila na sporedu slalomski tekmi. Prvi dan je pri dekletih zmagala Saša Brezovnik, tretje mesto pa je dosegla novinka v programu FIS Claudia Seidl. Nika Kelc je zasedla 16. mesto. Fantje so že prvo tekmo vzeli “zares” in žal nanizali veliko napak in nekaj odstopov. Tako je bil najboljši izmed Slovencev novinec v FIS programu Job Rupnik na 17. mestu. Jan Kunc je bil 19., Aljaž Dvornik 22., Nik Sterle 28., Jani Kavčič pa 41. Miha Hrobat , Štefan Hadalin in Jon Lihteneger Vidmajer so odstopili.


[foto: Klemen Zibelnik]

Drugi dan je pri dekletih ponovno zmagala Saša Brezovnik, Nika Kranjec je zasedla 6., Claudia Seidl pa 9. mesto. Novinka v FIS programu Desiree Kopše je osvojila 15. mesto, takoj za njo pa je bila Nika Kelc.
Ta dan so slovenski mladinci in mladinke slavili dvojno zmagoslavje, saj je pri fantih zmagal Miha Hrobat, Štefan Hadalin je zasedel 10. mesto, Jan Kunc pa 16. Ostali fantje niso uspeli priti do cilja.

V sredo je bil na sporedu moški in ženski veleslalom. Od naših deklet je bila ponovno najboljša Saša Brezovnik z 10. časom obeh tekov, Claudia Seidl je osvojila 15., Nika Kranjec 28., Desiree Kopše 30., Nika Kelc 35., Ana Zimšek pa 42. mesto.

Pri fantih je bil ta dan najboljši Slovenec ponovno Miha Hrobat na 4. mestu, Štefan Hadalin je dosegel 9. čas, Aljaž Dvornik 14., Jon Lihteneger Vidmajer 50., Jani Kavčič pa 59. mesto. Omeniti velja hrabro in odlično smučanje Joba Rupnika v prvem teku, a je žal v drugem storil napako v zadnjem delu proge in odstopil. Nik Sterle in Jan Kunc sta zaradi napadalnega smučanja odstopila že v prvem teku.

Zadnji dan so se fantje in dekleta pomerili še na drugem veleslalomu. Saša Brezovnik je z rezerviranim smučanjem v prvem teku in drugim najboljšim časom v drugem osvojila 6. mesto, Desiree Kopše je z solidnim smučanjem zasedla 20., Claudia Seidl 21., Nika Kelc 25., Tanja Buda pa 46. mesto.

Pri fantih je bil Miha Hrobat ponovno soliden po prvem teku vendar je zaradi vročine in bolezni nastop v drugem teku odpovedal. Naš najboljši fant je bil na 8. mestu, Štefan Hadalin, ki je predvsem z odličnim smučanjem v drugem teku, saj je postavil drugi čas, potrdil izbor za MOI Innsbruck. Aljažu Dvorniku, Janu Kuncu, Niku Sterletu ter Jobu Rupniku se v veliki želji po dobrem rezultatu nastop ni posrečil, saj so vsi štirje po vrsti nanizali preveč napak.

Urša Hrovat in Patricija Dvornik se kvalifikacij nista udeležili zaradi zdravstvenih težav.

Po tekmah se je ožji trenerski tim enoglasno odločil, da na MOI Innsbruck 2012 potujejo sledeči športniki:
Brezovnik Saša,
Seidl Claudia.
Hrobat Miha,
Hadalin Štefan.

Leave a Comment