Na paralelnem slalomu v Courchevelu slavila Shiffrinova

Po včerajšnji veleslalomski tekmi je francoski Courchevel gostil še paralelni slalom, ki je prav tako štel za točke svetovnega pokala. Za vstopnico na večerni nastop na progi Stade Emile-Allais so se smučarke najprej pomerile na kvalifikacijah, kjer sta se za nadaljevanje borili tudi dve naši smučarki.


Na paralelnem slalomu v Courchevelu je slavila Mikaele Shiffrin [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Ana Bucik, ki je imela nastop po zaslugi letošnjih slalomskih točk že zagotovljen, je v kvalifikacijah, ki so bile na sporedu ob 13.00, postavila 17. čas, uspešna pa je bila tudi Maruša Ferk, ki je zasedla mesto za njo. Meti Hrovat vožnja ni uspela po željah, saj je v spodnjem delu proge naredila napako in tako zasedla 52. mesto.

Boji pod žarometi so se začeli ob 18.00, prva Slovenka na startu, Maruša, pa je nastopila v sedmem paru. Njena nasprotnica, Avstrijka Katharina Truppe, je startala nekoliko bolje, naša smučarka pa je do cilja uspela nekoliko zmanjšati zaostanek in v cilj prišla 11 stotink kasneje. Ana je prav tako smučala dobro in prvi dvoboj tudi dobila, saj je bila za 5 stotink hitrejša od Srbkinje Nevene Ignjatovič. Drugi vožnji za našo ekipo žal nista bili uspešni. Maruša je morala priznati premoč Avstrijki, ki je bila hitrejša za četrt sekunde, Ana pa je kmalu po startu pred skokom s smučko zajela vrata in končala nastop s padcem.

V dvoboju za tretje mesto sta bili Irene Curtoni in Norvežanka Maren Skjoeld, po odstopu slednje pa je šla zmaga v roke Italijanke. V velikem finalu smo videli spopad letos najboljših slalomistk, Američanke Mikaele Shiffrin in Slovakinje Petre Vlhove. Tekmovalki sta celo pot smučali z ramo ob rami, na koncu pa je s 4. stotinkami prednosti slavila predstavnica ZDA. Po seštevku obeh časov voženj je Maruša dan v Franciji sklenila na 18. mestu, Ana pa je bila 23.

Glavni trener Denis Šteharnik je po tekmi rekel: “Bila je zanimiva, spektakularna tekma, mislim, da je to prava poslastica za gledalce. Žal se ni izšlo po naših pričakovanjih. V bistvu smo imeli dve naši tekmovalki v dvoboju, se pravi Ignjatovičevo, ki trenira z nami, tako da je bilo tudi zato zanimivo. Bucikova je žal naredila napako, zapela za količek in padla, Truppejeva pa je bila hitrejša od Maruše. Časovno gledano ni bilo tako slabo, tako da sta 18. in 23. Treba je še delati na tem, pokazati še bolj agresivne vožnje, ostre zavoje in še višji ritem. Na tem bomo delali še naprej.“‘

Ekipa bo danes prespala v Courchevelu in se na pot odpravila jutri zjutraj, punce pa bodo imele nato nekaj dni počitka. V torek in sredo sledita dneva treningov, v četrtek pa je na sporedu že nova preizkušnja, veleslalom, ki ga bo gostil avstrijski Lienz.


Rezultati: Svetovni pokal .: Courchevel :. Paralelni slalom (ž)
Izjava: Denis Šteharnik (.mp3)


Leave a Comment