Na Pokljuki s snegom pokrita vsa proga

Štiri dni pred prvo tekmo svetovnega pokala v biatlonu na Pokljuki so slovenski tekmovalci na tekmah v Hochfilznu v Avstriji potrdili dobro pripravljenost. Uspešni strelski in tekaški nastopi pa so lepo povabilo na domače tekme prihodnji teden.

Na Rudnem polju je že več dni kot v mravljišču. Nizke temperature v minulih treh dneh so omogočile pripravo velike količine umetnega snega, tako da je s snegom sedaj pokrit celoten, 3,3 kilometra dolg krog. Na progi je med 30 in 40 centimetrov snega, pripravljen pa je tudi že stadion.


Pokljuka [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Pretekli dnevi si bili precej hladni,v prihodnjih pa se nam obeta odjuga. Zaradi otoplitve smo proge za rekreativni smučarski tek na Rudnem polju zaprli, zaprte bodo vse do nedelje, 21. decembra. Na srečo pa je vremenska napoved ugodnejša za drugo polovico prihodnjega tedna, ko naj bi se spet ohladilo,″ je o vremenskih razmerah na Pokljuki povedal direktor organizacijskega odbora Tomaž Šušteršič in dodal: ″Večina logističnih rešitev je v sklepni fazi, na Pokljuki je tudi že Televizija Slovenija, ki bo skrbela za neposredne prenose tekem, prve tekmovalce pa pričakujemo v ponedeljek dopoldne, ko bodo lahko preizkusili proge.

Leave a Comment