SP: Na prvem letošnjem treningu najhitrejši Romed Baumann

Potem ko so včeraj zaradi novega snega odpovedali prvi trening smuka v Lake Louisu, so bile danes razmere za njegovo izvedbo bolj ugodne. Kljub temu so organizatorji morali s proge odstraniti veliko novozapadlega snega, zato je bil trening za dve uri prestavljen.


Sončen dan v Lake Louisu [foto: Kanadska reprezentanca/Facebook]

Na startu je bilo 85 smukačev, med njimi tudi šest Slovencev. S progo se je najuspešneje spopadel Avstrijec Romed Baumann, ki je bil posledično najhitrejši. Le malo (+0,03) je zaostal Francoz  Adrien Theaux, tretji pa je bil še en Avstrijec Klaus Kroell (+0,16). Dobitnik malega kristalnega globusa v tej disciplini Didier Cuche je bil 11. Tudi ostali favoriti za sobotno zmago so odpeljali rezervirano. Na 9. mestu je bil še najboljši Svindal, Miller je bil 18., Kostelić pa 24.


Romed Baumann [foto: GEPA]

Presenetil je mladi Avstrijec Max Franz, ki si je s štartno številko 45 privozil 14. čas. Kasneje pa mehka snežna površina ni več omogočala preboja med najboljšo dvajseterico.

Kaj pa Slovenci?

Znotraj trideseterice sta se na progo pognala Andrej Šporn in Andrej Jerman. Prvi je končal na 27. mestu, drugi pa šele na 56. Boljša od Jermana sta bila Gašper Markič na 47. in Andrej Križaj na 55. mestu. Naš mladi up Boštjan Kline je bil 59., Rok Perko pa je trening zaključil kot 62.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lake Louise :. Smuk – trening II (m)


Leave a Comment