Na Rogli ponosni na rezultate ankete

Čeprav se zdi, da je pretekla zima že pozabljena, še vedno odmeva svetovni pokal v teku na smučeh na Rogli. Organizatorji na Rogli so v posebnih pogojih, ki jih je narekovalo izjemno toplo vreme brez snežnih padavin uspeli pripraviti tekmovanje na najvišjem nivoju. S toplim sprejemom, izredno požrtvovalnostjo in odlično izvedbo so Mednarodno smučarsko zveze (FIS) prepričali, da so zaupanja vreden partner.

Pozitivne odzive, takoj po izvedbi tekmovanja, so celostno zaokrožili rezultati ankete, ki jo Mednarodna smučarska zveza opravlja med predstavniki medijev, ki so neposredno spremljali dogodek. Med dvajsetimi organizatorji se je Rogla uvrstila v prvo tretjino.


Tekmovanje na Rogli je bilo dobro ocenjeno [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Sandra Spitz, medijska koordinatorka za Svetovni pokal v teku na smučeh pri Mednarodni smučarski zvezi, se je v svojem sporočilu zahvalila za trud, ki je bil vložen v uspešno organizacijo svetovnega pokala na Rogli ter dodala, da je zelo dober rezultat anketiranja udeležencev tekmovanja in predstavnikov medijev lahko organizatorjem v ponos.

Sicer pa se je FIS Svetovni pokal v teku na smučeh na Rogli odvijal od 16. do 18. 12. 2011. V sobotnem teku na 15 km za moške in 10 km za ženske v klasični tehniki ter v nedeljskem sprintu v prosti tehniki se je pomerilo več kot 200 najboljših smučark in smučarjev tekačev iz dvajsetih držav.

Da je vse potekalo kot je treba je skrbel organizacijski odbor z zaposlenimi v Unior Turizmu kakor tudi z več kot 200 prostovoljci iz cele Slovenije.

Projekt, vreden skoraj 350.000,00 €, se je večinoma financiral iz sredstev sponzorskega programa ter prihodkov iz TV in medijskih pravic.

Leave a Comment