Na Rogli premierno tekmovanje smučarjev invalidov

V okviru IPC svetovnega pokala v alpskem smučanju za smučarje invalide bosta 11. in 12. februarja potekali tekmi v slalomu na progi Jasa ter 13. in 14. 02. 2013 tekmi v veleslalomu na progi Jurgovo. Rogla, pa tudi Slovenija, bosta tako prvič gostili tekmovanje v alpskem smučanju za smučarje invalide na najvišjem nivoju. V ostri mednarodni konkurenci se bodo pomerili vrhunski smučarji invalidi, ki se bodo z dobrim nastopom na Rogli približali tudi nastopu na paraolimpijskih igrah Soči 2014. Med nastopajočimi bo tudi olimpijec Gal Jakič.


Gal Jakič se je spustil tudi po planiški velikanki [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Ta dogodek, ki ga v Sloveniji gostimo prvič, je za promocijo športa invalidov izrednega pomena. Gal bo pred domačim občinstvom pokazal, kaj je to divja vožnja. Upam, da je to začetek enkratnega sodelovanja z Unior turizmom. Glede na to, da smo Slovenci enkratni organizatorji mednarodnih prireditev, vabim vse, da si pridete tekmo ogledati v živo,” je dejala Špela Rozman, strokovna sodelavka Zveze za šport invalidov Slovenije in Paraolimpijskega komiteja Slovenije.

Jakič bo na Rogli tvegal vse

O pričakovanjih je težko govoriti, ker sem se letos nekoliko umaknil s tekmovanj, tako da ne vem, kako hitra je konkurenca. Na Rogli bom tvegal vse, tudi če se bo zgodba končala kje drugje, kot pa na cilju. Zakaj pa ne, tudi ograje so lepe na Rogli pravijo. Treba bo iti na glavo in tvegati ter Sloveniji na tej prelomni in zgodovinski tekmi prinesti in lep rezultat,” je oster boj konkurenci napovedal Jakič.

Leave a Comment