Na silvestrski tekmi na Ljubnem kar enajst Slovenk

Na premierni tekmi smučarskih skakalk na Ljubnem ob Savinji bo nastopilo kar 11 Slovenk, v kvalifikacijah sta bili odlični Ema Klinec na 2. in Urša Bogataj na 3. mestu.


Urša Bogataj [foto: Jure Makovec]

Ema Klinec je v kvalifikacijah skočila 91 metrov, s 141,4 točkami pa je zaostala le za Avstrijko Marito Kramer, ki je pristala pri 91.5 metrih, zbrala pa je 144,0 točk. Tretja je bila Urša Bogataj z najdaljšim skokom 92.5 metri in 139,9 točkami, odlični sta bili tudi Špela Rogelj z 92 metri in 129,4 točkami na 6. mestu ter Nika Križnar s 84.5 metri in 126,5 točkami na 8. mestu. Odlična je bila tudi mlada Nika Prevc z 89 metri in 122,7 točkami na 11. mestu, Jerneja Brecl je s 84.5 metri in 113,4 točkami končala na 18. mestu, na tekmo 50 skakalk pa so se na 39., 41., 42. in 45. mestu uvrstile še Katra Komar, Jerneja Repinc Zupančič, Maja Vtič in Lara Logar, 49. mesto je zasedla Nika Vetrih, prekratka je bila na 61. mestu zgolj debitantka Tinkara Komar.


Skakalnica na Ljubnem [foto: Jure Makovec]

V prvi seriji bo Breclovo izzvala Kitajka Quingyue Peng, Komarjeva bo izzvala Prevčevo, Repinc Zupančičeva bo izzvala Liso Eder iz Avstrije, Vtičevo čaka Daniela Iraschko-Stolz, Križnarjevo bo izzvala Čehinja Klara Ulrichova, med seboj se bosta pomerili tudi Logarjeva in Rogljeva, Bogatajevo čaka Japonka Haruka Iwasa, Klinčevo pa rojakinja Vetrihova.

Na treningu dvakrat najboljša Bogatajeva

V prvi seriji uradnega treninga je bila najboljša Bogatajeva z 90.5 metri, Takanašijeva je imela drugo oceno z 92.5 metri, Klinčeva je imela 5. oceno s 86.5 metri, z 88 metri je bila Križnarjeva sedma, Rogljeva pa s 86 metri osma. Tudi v drugi seriji je bila najboljša Bogatajeva z 91 metri pred Iraschko-Stolzevo, ki je pristala pri 90 metrih, Klinčeva je bila z 88.5 metri znova peta, Križnarjeva je s 85.5 metri imela šesto oceno, Rogljeva pa s 86.5 metri deveto oceno serije.


Marita Kramer [foto: Jure Makovec]

Izjave po kvalifikacijah

Ema Klinec: “Že na treningu sem se dobro počutila, tako da sem nekako samo stopnjevala in sledila trenerjevim navodilom. Zraven je bilo še malce zagona in to je to za danes, zdaj pa se je potrebno pripraviti na jutri.

Urša Bogataj: “Zadovoljna sem. Vem, da glede mojega doskoka, če se skače tako daleč, nimam nekako veliko možnosti, a s samimi skoki sem zadovoljna.
Zoran Zupančič, glavni trener: “Glede na zadnje tekmovanje smo naredili napredek, smo bližje. Čas je, da vsaj ekipno naredimo takšen rezultat, da bomo boljši od Avstrijk, to je moja želja, seveda pa imajo tekmovalke vsaka svojo željo. Urša napada svojo prvo zmago, Nika svoje prve letošnje stopničke, a Ema in ostale se pri tem verjetno ne bodo pustile. Vzdušje je kar tekmovalno.


Nika Vetrih [foto: Jure Makovec]

Silvestrska tekma se jutri začne ob 16.30 uri.


Rezultati: Silvestrska turneja .: Bischofshofen :. Kvalifikacije
Startna lista: Silvestrska turneja .: Ljubno :. Dvoboji prva serija


Leave a Comment