Na ženski posamični tekmi zmaga za Bergerjevo, petnajsterica za Gregorinovo

Tudi ženske so se v Östersundu pomerile na prvi tekmi sezone. Posamična 15-kilometrska preizkušnja je pripadla Norvežanki Tori Berger, slovenska predstavnica Teja Gregorin je osvojila 15. mesto.

Najboljša Slovenka je zgrešila dve tarči (0,1,0,1) in se z zelo solidno tekaško predstavo uvrstila med prvo petnajsterico. “Končno smo prebili led s prvo tekmo med posameznicami. Tekaška forma še ni vrhunska in še čakam boljših časov. Pravzaprav niti ni bilo načrtovano, da bi že takoj na začetku prišla v najboljšo formo. Sicer pa sem imela v položaju stoje na strelišču kar malo neugoden občutek. Večjih napak nisem naredila, vendar pa dva strela vendarle nista zadela tarč. Strelski trener Tomaš mi mora vliti še malo samozavesti in bo tudi ta občutek minil na naslednjih tekmah,” je prepričana Ihanka, ki zadnje leto prebiva v Hotemažah pri Kranju.

Kot bi dejala moja žena ‘ženske vas spet rešujejo’; vsaj trenutno na posamičnih tekmah, bi lahko pristavil sam. Sicer pa dobro streljanje in dober tek Gregorinove, za stopničke pa bi morala biti vsaj ena od prvin odlična. Tejo je ločila minuta v teku ali ena zadeta tarča več, da bi bila povsem blizu prvim trem. Proga je bila hitra, kar je ustrezalo tudi hitrim tekačicam in kot lahko vidimo, se je letos zopet izluščilo nekaj novih, ki bodo ob boljšem streljanju sposobne krojiti vrh. Teja sezono vedno začne nekoliko bolj z rezervo, zato je na dobri poti in s tekme v tekmo bodo zagotovo tudi rezultati boljši,” je napovedal glavni trener Uroš Velepec.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Strelsko manj uspešna je bila Kamničanka Andreja Mali, ki si je pridelala kar šest minut pribitka (1,2,3,0) in zasedla 79. mesto.

Zelo solidno za Tejo, le malo preveč pritiska za prvo tekmo. Streljanje je bilo takšno kot na treningih, v ritmu, vendar premalo natančno. Žal je več klasičnih napak naredila Andreja, kar jo je tudi stalo boljše uvrstitve. Na drugem ležečem streljanju se je tudi nekoliko napačno ulegla, zasedla slab položaj, kar je vplivalo na tri zgrešene tarče. Sčasoma se bosta prav gotovo obe vrnili na tisti nivo, ki ga sta ga že dosegali,” je ugotavljal strelski trener Tomaš Kos.

Zmago si je z brezhibno strelsko predstavo zagotovila Tora Berger. Norvežanka je imela več kot minuto prednosti pred Darjo Domračevo na drugem mestu. Belorusinja je kljub dvema zgrešenima tarčama (1,0,0,1) še za dobro minuto ugnala rusko biatlonko Jekaterino Glazirino, ki si je z vsemi dvajsetimi zadetimi tarčami zagotovila najnižjo stopničko zmagovalnega odra.

Biatlonski stadion v Östersundu bo jutri sameval, saj se bodo tekmovalke in tekmovalci spet postavili v smučino šele v soboto, ko jih čakata šprinterski preizkušnji. Za slovo od Švedske pa se bodo v nedeljo pomerili še na zasledovalnih tekmah.


Rezultati: Svetovni pokal .: Östersund :. Posamično (ž)


Leave a Comment