Najboljša biatlonca pretekle zime sta Teja Gregorin in Jakov Fak


Najboljši biatlonci pretekle zime [foto: Tomaž Šušteršič]

V Športnem centru Triglav Pokljuka na Rudnem polju je ob zaključku še ene uspešne biatlonske sezone potekala tradicionalna družabna prireditev poimenovana Biatlonski dan. Prav takšnemu dnevu pa so bile primerne tudi še zelo zimske razmere, saj je sneg v zadnjih dnevih dodobra pobelil slovensko biatlonsko središče. Poleg druženja tekmovalcev, trenerjev, spremljevalcev, predstavnikov medijev in pokroviteljev, so razglasili tudi skupne zmagovalce slovenskega pokala v biatlonu za sezono 2012/13, najuspešnejšo biatlonko in biatlonca pretekle sezone, ter najuspešnejše biatlonsko društvo.


Najboljši biatlonci v slovenskem pokalu [foto: Tomaž Šušteršič]

Ob nagovoru vsem zbranim se je Peter Zupan, predsednik Zbora za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije, zahvalil vsem, ki podpirajo slovenski biatlon, čestital tekmovalkam in tekmovalcem, ki so prejeli priznanja in poudaril: “Finančna disciplina, ki jo gojimo v panogi, nam je omogočila, da preteklo sezono zaključujemo v predvidenem finančnem okviru. Sponzorji in podporniki biatlona so zelo zadovoljni z vložkom sredstev, ki se jim z uspehi naših tekmovalcev preko promotivnih učinkov tudi posredno vračajo. Že na strokovnem svetu je bila dana pobuda po tesnejšem sodelovanju s sorodnimi panogami in tu imam v mislih predvsem smučarske teke, kjer je še precej neizkoriščenih možnosti, tako smislu strokovnega sodelovanja, kot tudi pri sooblikovanju tekmovalnih koledarjev in vzgoji novih rodov tekmovalcev. Naša zaveza ostaja, da štiriletni olimpijski ciklus zaključimo z izpolnitvijo rezultatskih ciljev in v okviru razpoložljivih finančnih sredstev. Z notranjimi razporeditvami bomo še optimizirali naše delo in zagotovili še boljše pogoje za vrhunske dosežke slovenskih biatlonk in biatloncev. Glavni cilj za naslednjo sezono pa bo osvojitev prve biatlonske olimpijske kolajne,” so bile besede Zupana.


Najboljši klub pretekle zime [foto: Tomaž Šušteršič]

Naj biatlonka pretekle zime je postala Teja Gregorin (ŠD Nika Ihan) in naj biatlonec Jakov Fak (ŠD Pokljuka). Za najboljšo mlado biatlonko je bila proglašena Urška Poje (SK Kovinoplastika Lož), za najboljšega mladega biatlonca pa Miha Dovžan (ŠD Gorje). Obe priznanji za najuspešnejše biatlonsko društvo in najuspešnejše društvo za delo z mladimi je prejel SK Ihan.


Najboljši biatlonki v slovenskem pokalu [foto: Tomaž Šušteršič]

Leave a Comment