Najboljša Elizabeth Goergl, dobra predstava Ferkove


Danes najbolj nasmejana Elizabeth Goergl [foto: GEPA]

V Bad Kleinkirchheimu so po šestih letih danes spet tekmovala dekleta. Na enem izmed najtežjih smukov v svetovnem pokalu je slavila Avstrijka Elizabeth Goergl pred Američanko Julio Mancuso in Švicarko Fabienne Suter. Zmagovalka vseh dosedanjih smukov v letošnji sezoni Lindsey Vonn je morala priznati poraz. Po veliki napaki v zgornjem delu je preko celotne proge sicer zmanjševala zaostanek, a je na koncu to zadostovalo za 4. mesto.


Pogled na start proge [foto: FIS]

V boj za novimi točkami so se podale tudi štiri Slovenke. Prva se je na progo pognala Ilka Štukec, ki je po odličnih vmesnih časih naredila napako in zapeljala mimo vrat. Tina Maze je po 4. mestu na edinem treningu, ki so ga tekmovalke opravile pred današnjo tekmo, zagotovo upala na boljši razplet. Smučala je brez večjih napak, a se v srednjem ravninskem delu ni najbolje znašla. Privozila si je velik zaostanek, ki se je do cilja le še povečeval. Zasedla je 18. mesto. Z odlično vožnjo pa je presenetila Maruša Ferk, ki v letošnji sezoni še ni pokazala najboljše forme. 10. mesto na tehnično zahtevnem smuku ji bo gotovo dalo precej samozavesti za naslednje preizkušnje. Vanja Brodnik je odstopila.

Marušina vožnja je bila zelo dobra, zadovoljni smo z njenim rezultatom pa tudi z vožnjami ilke in Vanje, ki sta bili zelo dobro na poti, predvsem Ilka. Vanja je bila prvič na smuku za svetovni pokal tako da nismo mogli pričakovati preveč. To je bil bolj trening za evropski pokal. Maruša je zelo dobro smučala kmalu po štartu in v spodnjem delu. Po njenih besedah je šlo v srednjem delu, kjer je izgubila največ časa, bolj ‘na tesno’, a na splošno je ta rezultat zelo dober,” je po tekmi dejal trener hitrih disciplin Andrej Možina, ki bo na jutrišnji superveleslalomski start poslal Ferkovo in Štuhčevo.


Elizabeth Goergl [foto: GEPA]

30-letna domačinka Goerglova pa se je tako veselila svoje prve smukaške zmage v svetovnem pokalu. Že jutri bodo tekmovalke imele novo priložnost. Na istem prizorišču se bodo pomerile v superveleslalomu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Bad Kleinkirchheim :. Smuk (ž)


Leave a Comment