Najdlje Prevc in Dežman, Ammann do zmagovite vrnitve

Po ženski tekmi in uvodu v skakalni del nordijskega prvenstva, na kateri se je z zlato medaljo okitila Nemka Carina Vogt, so se v kvalifikacijah pred sobotno posamično preizkušnjo pomerili tudi skakalci. Najboljšo predstavo na srednji skakalnici, ki ima K-točko pri 90 metrih, je pokazal povratnik po nesrečnem padcu na zadnji postaji novoletne turneje v Bischofshofnu Švicar Simon Ammann, ki je skočil 93,5 metrov. Drugi je bil Japonec Taku Takeuchi, tretji pa Norvežan Anders Bardal. Oba sta skočila 92 metrov.


V soboto bo Prevc na srednji skakalnici branil bron s svetovnega prvenstva v dolini Fiemme (foto: GEPA)

Od že uvrščenih na tekmo sta bila s 93 metri najdaljša Severin Freund in Noriaki Kasai. Edini, ki se je svojemu nastopu odpovedal je bil Avstrijec Stefan Kraft, ki v Falun ni prišel v rumeni majici vodilnega v svetovnem pokalu. To mu je pretekli konec tedna na poletih v Vikersundu odvzel Peter Prevc, ki je v današnjih kvalifikacijah skočil 89,5 metrov. Sicer pa Prevc z rumeno majico na svetovnem prvenstvu ne bo skakal, posebno majico branitelja naslova svetovnega prvaka na srednji skakalnici iz Predazza nosi Bardal.

V kvalifikacijah so nastopili še trije Slovenci, od katerih je bil najvišje Nejc Dežman, ki so mu 89,5 metri prinesli osmo mesto. Na 13. mesto se je uvrstil Jernej Damjan z 88 metri, Jurij Tepeš pa je bil s 86 metri 21.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Falun .: Kvalifikacije


Leave a Comment