Najprej Aspen, potem Lake Louise


Katarina Lavtar [foto: Klemen Zibelnik]

Pred našimi smučarkami je sklop tekmovanj v Severni Ameriki. Na sporedu so seveda tekme svetovnega pokala v Aspnu in Lake Louisu, na vrsto pa bodo prišle tudi preizkušnje severnoameriškega pokala. Peterica deklet – Maruša Ferk, Ana Drev, Katarina Lavtar, Vanja Brodnik in Ilka Štuhec – se v ZDA pod vodstvom Denisa Šteharnika, odgovornega trenerja in trenerja za tehnične discipline, odpravlja v sredo, treningi pred tekmami pa bodo na sporedu v Vailu.

Četverica deklet je včeraj zaključila s treningi na Moelltalu, kjer so bile Ferkova, Drevova, Robnikova in Lavtarjeva, prednost pa so imele tehnične discipline. To bo zagotovo dobra popotnica za nadaljevanje priprav v Vailu, ki bodo trajale tri dni, Tekmi svetovnega pokala sta na sporedu 26. in 27. novembra, tako na veleslalomu kot slalomu pa bomo imeli tri slovenske predstavnice.

Na obeh tekmah bo seveda nastopila Tina Maze, na veleslalomu poleg nje zagotovo še Ana Drev, na slalomu Maruša Ferk, o ostalih dveh nastopih pa se bo trener Šteharnik odločil po prikazani formi na treningih v Vailu. Poleg tekem svetovnega pokala, čakata dekleta še po dva slaloma in veleslaloma severnoameriškega pokala.

Naslednji vikend po preizkušnjah v Aspnu pa čakajo dekleta še prve tekme hitrih disciplin letošnje sezone. 2. in 3. decembra sta v Lake Louisu na sporedu smuka, 4. pa pride na vrsto superveleslalom. Tam bomo spremljali nastope Tine Maze in še dveh smučark, ki ju je določil trener hitrih disciplin Andrej Možina. To bosta Maruša Ferk in Ilka Štuhec.

Leave a Comment